Adrian Diaconu – Cetatean de onoare al Busteniului

Boxeurul Adrian Diaconu a primit, ieri, titlul de Cetatean de onoare al Busteniului, adaugandu-se, astfel, celorlati campioni la box, Leonard Doroftei si Lucian Bute. Cu aceasta ocazie, primarul a promis ca fiecaruia dintre acestia le va oferi cate un teren de casa, intr-un nou cartier de pe Valea Cerbului, din Busteni. Autoritatile locale, in frunte cu primarul, l-au asigurat si pe pugilistul Jojo Dan ca o sa primeasca, la randu-i, titlul de Cetatean de onoare daca va castiga mult ravnita centura la campionatul mondial.

DNA cere urmarirea penala a lui Adrian Nastase

Procurorii anti-coruptie au solicitat Parlamentului avizul pentru urmarirea penala a fostului premier, Adrian Nastase. DNA a adresat aceasta cerere in dosarul Zambaccian. Procurorii mai solicitasera, pana in acest moment, aviz pentru urmarirea penala in dosarele care-i privesc pe Paul Pacuraru, Codrut Seres si Miron Mitrea. Procurorul-sef al DNA l-a sesizat, pe 11 septembrie 2007, pe presedinte, pentru a cere urmarirea penala pentru luare de mita si trafic de influenta, instrumentate in dosarul nr. 114/P/2007. Sesizarea DNA se referea la al treilea dosar penal pe numele fostului premier, disjuns din dosarul „Zambaccian“, in care era cercetat din 13 noiembrie 2006, pentru modul in care a fost dobandita proprietatea asupra intregului imobil din str. Muzeul Zambaccian.

Schimbare la varful Pentagonului

Comandantul fortelor americane din Irak, generalul David Petraeus, a fost numit in fruntea Comandamentului Central, structura militara in a carei arie de responsabilitate se afla Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Petraeus a venit in locul amiralului William Fallon, care a demisionat luna trecuta din aceasta functie dupa ce a declarat intr-un interviu ca nu este de acord cu intentia presedintelui George W. Bush de a ataca Iranul. Spre deosebire de predecesorul sau, noul comandant intinde mereu un deget acuzator spre Republica Islamica, pe care o considera drept principalul responsabil pentru haosul care domneste in Orientul Mijlociu.
Petraeus, care si-a castigat o buna reputatie pentru metodele sale eficiente de combatere a insurgentei din Irak, este din acest motiv, generalul preferat al Casei Albe.
In locul sau, la comanda trupelor americane din Irak a fost numit generalul Raymond Odierno, care a jucat un rol decisiv in capturarea lui Saddam Hussein in decembrie 2003.

Zece ani de inchisoare pentru Mohamad Munaf

Ghidul jurnalistilor romani rapiti in Irak, in 2005, a fost condamnat, de Curtea de Apel Bucuresti. Instanta a dictat zece ani de inchisoare pentru Munaf, pe care l-a mai obligat la plata a cate doua milioane de euro celor trei jurnalisti romani. Lui Mohammad Munaf i-au fost interzise, totodata, drepturile cetatenesti pentru alti cinci ani dupa executarea pedepsei, fiind acuzat de fapte de terorism. Sentinta Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs, la instanta superioara. In procesul intentat in Irak, Munaf a scapat deja de spanzuratoare dupa ce judecatorii Curtii de Casatie din Irak au anulat sentinta de condamnare la moarte, pe motiv ca in dosar nu mai exista probele pe baza carora s-a dat, initial, sentinta.