Sase activisti anti-NATO au fost opriti la intrarea in Romania, la Calafat. Este vorba despre 4 barbati si doua femei, cu varste intre 21 si 35 de ani, de cetatenie germana. Acestia au fost retinuti dupa ce politistii de frontiera au descoperit in bagajele lor mai multe materiale anti-NATO. Cei sase intentionau sa intre in tara. Summitul NATO care va avea loc la inceputul lunii viitoare la Bucuresti este amenintat de proteste puse la cale de anarhisti. Pe mai multe site-uri de internet a fost postat un apel de convocare in perioada summitului.
SRI spune ca, pana in prezent, nu exista elemente care sa conduca la ridicarea nivelului de alerta terorista de la culoarea albastra (precaut) la culoarea galbena (moderat). SRI nu exclude posibilitatea ca nivelul de alerta terorista sa fie modificat in perioada urmatoare.
La randul lor, surse din cadrul Comandamentului National pentru Securitatea Summitului NATO le-au precizat jurnalistilor ca fortele de ordine sunt pregatite sa riposteze ferm impotriva oricaror miscari de protest.