Israelul risca sa fie atacat cu mii de rachete

Israelul, in principal regiunea Tel-Aviv, risca sa fie tinta a mii de rachete in cazul unui conflict cu miscarea siita Hezbollah si Iranul, arata un raport oficial. Raportul, care este confidential, a fost realizat de Administratia pentru Situatii de Urgenta si transmis structurilor guvernamentale si autoritatilor locale.
„Sute de morti, mii de raniti, tiruri de rachete spre regiunea Tel-Aviv, paralizarea totala a activitatii pe Aeroportul Ben Gurion, bombardarea infrastructurii rutiere, a sistemelor de aprovizionare cu apa, intreruperea energiei electrice – toate acestea risca sa se intample in cazul unui razboi”, continua raportul.
Documentul afirma ca scenariul catastrofal este fructul analizarii modului in care s-a derulat razboiul din 2006 impotriva miscarii siite Hezbollah.
Noul conflict ar putea fi declansat prin reactia Hezbollah la recenta asasinare a unuia dintre liderii sai, continua raportul.
Potrivit Yediot Aharonot, autorii raportului si-au imaginat „evenimente extrem de grave tocmai pentru a permite Israelului sa se pregateasca”. Analistii cred ca un asemenea conflict ar putea dura aproximativ o luna, implicand si Siria. Ostilitatile din Platoul Golan (ocupat de Israel in 1967) ar putea atrage atacuri cu mii de rachete Scud impotriva localitatilor din Galileea. In paralel, Hezbollah ar putea ataca orasele Haifa si Tel Aviv.
Israelul ar putea fi atacat si cu rachete balistice de catre Iran, precum si cu rachete artizanale de catre militantii palestinieni.

Rusia isi va dubla productia de armament

Rusia intentioneaza sa dubleze productia de armament conventional pana in anul 2015, a anuntat, ieri, prim-vicepremierul Serghei Ivanov. Cu ocazia unei sedinte de guvern desfasurate in prezenta presedintelui Vladimir Putin, Ivanov a declarat: „Pana in 2010, intentionam sa crestem productia de arme conventionale cu 30%, iar pana in 2015 cu 120%”.
Strategia de dezvoltare a industriei militare va fi discutata astazi de Comisia Militar-Industriala a Guvernului rus. Rusia va demara un program de inarmare care prevede dotarea cu armament conventional a tuturor structurilor fortelor armate.

Mircea Rednic a demisionat de la Rapid

Mircea Rednic a anuntat, ieri dimineata, ca demisioneaza de la Rapid. Rednic a vrut sa renunte prima oara dupa meciul de la Craiova. Infrangerea de la Buzau i-a grabit demisia din Giulesti.
Nicolae Manea, secretarul general al echipei Rapid, a declarat ca nu este surprins de demisia lui Mircea Rednic. Potrivit lui Manea, Rednic a afirmat inaintea meciului cu Steaua ca va pleca de la Rapid, indiferent de rezultat. „Sunt sigur ca Mircea Rednic nu va duce lipsa de oferte”, a adaugat el. Pentru moment, Rapidul va fi condus de secundul Marian Rada, potrivit lui Manea.
Rednic a condus Rapidul in acest campionat pentru 15 etape.