Richea Gheorghe, candidatul PRM la Primaria Breaza:

„Consider candidatura ca o participare la o competitie”

– Ce credeti ca ar trebui sa stie concetatenii dv despre candidatul PRM la Primaria Breaza, Gheorghe Richea?
– Mai intai, ca sunt un brezean, as spune chiar tanar, daca tinem cont ca sunt in varsta de 42 de ani. Am absolvit Facultatea de Management din cadrul ASE Bucuresti in anul 1995 si sunt economist la Uzin Group (fosta Hidrojet – n.n.). De asemenea, ca sunt casatorit – sotia fiind director financiar-contabil la Spitalul din oras, ca avem o fetita in clasa a III-a, ca am cochetat cu sportul de performanta – handbal, karate, sah – sau ca marile mele placeri sunt sa bat muntii – in tinerete am colindat majoritatea Carpatilor – si sa fac gospodarie! Si cred ca oamenii mai trebuie sa stie ca vreau sa le fiu primarul pe care si-l doresc.
– Va ocupati de vreo afacere?
– De anul trecut am un mic magazin, in oras, cu unelte si scule, precum si cu materiale biodegradabile pentru diverse domenii.
– Dar cu averea cum stati? Ce veti consemna in declaratia de la dosarul pentru candidatura?
– Casa parintilor, un autoturism si salariile pe care le obtinem eu si sotia.
– Ce politica ati facut si ce politica faceti?
– Cu politica nu mi-am batut capul. Am fost lider de sindicat la fostul Hidrojet, iar in 2004, cu doua saptamani inainte de alegerile locale, am fost cooptat in echipa Fortei Democrate a lui Petre Roman si am reusit sa castigam doua mandate de consilier. Din cauza unor situatii neplacute, generate de impunerea votului politic peste convingerile mele de brezean, in 2005 am parasit FD, devenind independent, iar de anul trecut liderul Organizatiei PRM din localitate m-a convins sa intru in acest partid, care, iata, acum imi sustine candidatura la functia de primar al orasului.
– Si care ar fi primul motiv pentru care doriti sa candidati?
– In calitate de consilier, am inceput sa vad marile probleme ale orasului, nu ca pana atunci, de pe margine. Si, pentru ca acolo unde m-am aflat nu am stat indiferent la ceea ce se petrecea in jurul meu, ci m-am implicat cu vointa, puterea si priceperea mea, mi-am spus ca trebuie sa particip, alaturi de cetatenii orasului, la schimbarea in bine a localitatii noastre.
– De care dintre contracandidati va temeti?
– Ca fost sportiv, eu consider candidatura mea ca fiind o participare la o competitie. Deci toti suntem intr-o intrecere si, dupa parerea mea, cel mai bun trebuie sa castige!
– Ce scor electoral anticipati sa obtineti? Intrevedeti cumva, participarea dv in al doilea tur de scrutin?
– Cred ca nu va obtine nimeni victoria din primul tur. Asa ca turul al doilea va decide primarul orasului Breaza. Eu sper sa ajung in turul 2 pentru ca altfel nu ar mai avea rost sa candidez.
A consemnat
Leon CHIRILA