Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au stat din nou la aceeasi masa ieri, la Bruxelles, unde au sustinut o conferinta de presa comuna. Presedintele si premierul au participat la lucrarile Consiliului European, in care principalele teme de discutie au fost cele despre adoptarea celui de-al doilea ciclu al strategiei Lisabona, criza de pe piata financiara internationala si planul de actiune impotriva incalzirii globale.
In cadrul conferintei de presa de la Bruxelles, premierul Tariceanu a declarat ca Romania a inregistrat cel mai mare ritm de crestere economica dintre tarile medii ale Uniunii Europene, fiind «cu mult peste media europeana.»
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu a scapat nici la Bruxelles de sagetile prezidentiale, chiar daca seful statului a insistat ca «jocurile de acasa, sa ramana acasa». Referindu-se la crearea unei strategii a Uniunii Europene pentru estul continentului , presedintele Basescu a declarat ca aceasta ar trebui sa includa mai multe tari printre care si «Armenia d-lui Vosganian», adaugand imediat printre hohote de ras: «Acolo sunt competentii, la noi sunt ceilalti…la finante, ca medicii sunt buni». Acesta nu a fost singurul schimb de replici. La finalul declaratiei de presa, Basescu l-a intrebat pe Vosganian: «Te iau cu mine in avion, ca mi-ai taiat banii de la transporturi sau te las cu premierul?».