Flori, ciocolata si diverse evenimente speciale. De acestea au avut parte indragostitii din lumea intreaga cu ocazia Zilei de Sfantul Valentin. Potrivit traditiei crestine, Valentin a fost un preot roman care casatorea cuplurile in secret, impotriva legii date de Imparatul Claudius, care interzisese casatoria. Ziua de 14 februarie reprezinta data la care Sfantul Valentin a fost executat. La Roma, unul dintre cele mai romantice orase, cuplurile si-au legat cate un lacat de un pod al orasului.
„Dupa doi ani de cand suntem impreuna, am decis sa ne inchidem dragostea in acest lacat. Peste cativa ani ne vom intoarce sa vedem daca lacatul va fi inca aici, iar noi daca vom mai fi impreuna”, au explicat doi indragostiti din Italia.
Indragostitii din India au avut parte de o surpriza deosebita. O masina creata special pentru ei, in forma unei cani de cafea. Masina poate prinde pana la 40-45 de kilometri pe ora.
Florile sunt foarte importante pentru aceasta ocazie. In Columbia, aproape o treime din productia totala de flori a fost destinata Zilei Indragostitilor.
In Coreea de Sud, atractia a reprezentat-o o statuie de ciocolata, inalta de aproape 2 metri. „Am venit aici sa cumpar ciocolata de calitate, sa petrec timp cu iubitul meu in timp ce o mancam si pentru a sarbatori Sfantul Valentin”, a declarat o tanara. Nimic nu poate egala insa rafinamentul ciocolatei belgiene. Ambalata frumos si cu un gust deosebit, ciocolata este un cadou specific zilei indragostitilor. Anul acesta, desi calitatea a ramas aceeasi, vanzarile au fost putin mai mici, din cauza crizei economice.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent* * *
Articolul următorDREPTUL LA OPINIE