Unul dintre cele mai ambitioase proiecte pe care Asociatia Microregiunea Turistica Muntii Bucegi isi propune sa le realizeze anul acesta este obtinerea finantarii care sa permita intocmirea unei harti virtuale pentru toate localitatile componente. Banii ar putea fi primiti de la guvernul belgian care organizeaza un concurs de proiecte pentru acordarea de fonduri cu aceasta destinatie.
„Vizitatorii hartii virtuale vor putea survola zona, ca si cum ar fi intr-un avion. Ar putea sa se opreasca in orase, pe partii, pe pistele de mountain-bike etc. La nivelul oraselor, ar trebui sa fie reprezentate cele mai importate institutii din localitate – publice si private. Cu un click pe macheta unui hotel, vizitatorii ar putea ajunge pe pagina de internet a unitatii turistice sau ar putea face un tur virtual al hotelului”, ne-a declarat directoarea Asociatiei MTMB, Carmen Francu.
De asemenea, directoarea spune ca si-ar dori realizarea unor harti clasice pentru intreaga regiune – harti care ar urma sa se gaseasca la centrele de informare turistica din fiecare statiune – si o pagina web a Asociatiei: „Ar fi o pagina web comuna tuturor statiunilor, pe care sa existe link-uri catre cele mai de importante unitati turistice din zona. Pe acest site ar trebui sa se poata face rezervari online. De asemenea, pe pagina web a fiecarui hotel ar trebui sa existe si o rubrica de tip forum, un fel de caiet de amintiri, in care turistii sa scrie ce le-a placut si ce nu le-a placut la unitatea ai carei clienti au fost. Evident, accesul hotelierilor la aceasta rubrica, pentru a sterge sau a adauga comentarii, ar fi prohibit”.
Un alt proiect aflat in vizorul Asociatiei MTMB se refera la instituirea unui sistem de transport care sa lege toate localitatile din zona. „Unul dintre visele mele este ca toate localitatile membre ale Asociatiei sa fie legate intre ele prin autobuze, asa cum se intampla cu statiunile din strainatate – unde exista asa numitul sistem „skibus”, cu care schiorii se deplaseaza intre statiuni. Din pacate, la acest capitol, intampinam cele mai multe dificultati, ca urmare a birocratiei extrem de complicate din domeniul transportului rutier. As dori ca anul acesta sa reusim macar sa punem bazele unui traseu Bran-Sinaia, cu doua curse regulate pe zi. Deocamdata, cei din Bran, daca ar vrea sa mearga la Predeal – deci in acelasi judet – ar trebui sa schimbe doua autobuze”, a concluzionat Carmen Francu.
Ionut STANESCU