Transnistria cere recunoasterea independentei fata de Moldova

Consiliul de coordonare a pregatirilor pentru alegerile prezidentiale din Rusia, structura din care fac parte reprezentantii organizatiilor civile si ai partidelor politice din Transnistria, a elaborat o scrisoare speciala pentru ONU, Consiliul Europei si OSCE, prin care solicita comunitatii internationale sa recunoasca republica transnistreana. „Creata din vointa poporului, Republica Moldoveneasca Transnistreana are motive mult mai intemeiate sa fie recunoscuta. S-au format si functioneaza toate institutiile necesare unui stat si toate organele puterii. In 18 ani, in PMR s-a nascut si a crescut o noua generatie de cetateni ai Transnistriei. Doar o recunoastere juridica a independentei republicii va contribui la dezvoltarea relatiilor PMR cu tarile comunitatii mondiale”, se arata intr-o scrisoare data publicitatii.
Reamintim ca ministrul adjunct de externe al Rusiei, Grigori Karasin, a cerut ca negocierile dintre Republica Moldova si Tiraspol sa fie reluate cat mai rapid si pe baza principiului egalitatii partilor.
Declaratia a fost facuta la Moscova de catre Karasin in timpul unei intrevederi cu seful Departamentului de relatii externe din administratia Transnistriei, Valeri Litkai.

Helmuth Kohl – spitalizat

Fostul cancelar al Germaniei, Helmuth Kohl, a fost internat in spital dupa ce a cazut in locuinta sa.
Kohl, in varsta de 77 de ani, a fost operat, recent, la genunchi la Universitatea Clinica din Heildeberg, in apropierea orasului sau de resedinta Ludwigshafen.
Fostul cancelar a fost internat in spital ca masura de precautie dupa ce a alunecat si a cazut. Purtatorul sau de cuvant a afirmat ca starea sanatatii lui Helmuth Kohl este buna.
Kohl a fost cancelar al Germaniei intre 1982 si 1998.