Candidatura oficiala pentru presedintia Rusiei

Dmitri Medvedev si-a depus oficial candidatura la alegerile prezidentiale din martie 2008. Prim-vicepremierul rus a declarat, pentru presa, ca simte o mare responsabilitate fata de posibilitatea de a deveni presedinte, anul viitor. In acelasi timp, Medvedev a tinut sa sublinieze ca scrutinul prezidential reprezinta o afacere interna a Rusiei. „Nu ma tem, dar sunt nelinistit, desigur. Trebuie sa justific increderea pe care mi-au aratat-o atatia oameni, care au considerat ca pot indeplini aceasta sarcina dificila. Astfel incat ma simt atat responsabil, cat si nelinistit”, a declarat Medvedev.
Pentru a-si putea depune candidatura, Medvedev avea nevoie de 2 milioane de semnaturi. In fata presei adunate la Comisia Electorala Centrala, candidatul propus de Rusia Unita la alegeri a precizat ca este nelinistit, la gandul misiunii care il asteapta. Medvedev a tinut sa dea o replica la ingrijorarea exprimata de comunitatea internationala, cu privire la legalitatea desfasurarii scrutinului prezidential.
„Alegerile reprezinta o afacere interna a acestei tari. Indiferent de cat suntem de criticati, toate deciziile sunt luate de alegatori, iar Duma de Stat si viitorul presedinte nu trebuie sa raspunda decat in fata lor”, a spus Medvedev.

Musulmanii sarbatoresc Bayramul

Timp de patru zile, musulmanii din intreaga lume sarbatoresc Kurban Bayramul, sarbatoarea Sacrificiului. Festivitatile se vor derula pe parcursul lunii in care se face pelerinajul la Locurile Sfinte, Mecca si Medina. Kurban Bayramul comemoreaza, anual, gestul religios al lui Ibrahim, care, pus sa aleaga intre a-si sacrifica propriul fiu si adoratia pentru Allah, a ales adoratia. Potrivit traditiei, credinciosii maturi si instariti au indatorirea de a sacrifica o oaie sau o vita.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorEUROPAREREA MEA