Criza de proiectanti in Azuga! Adrian Purcaru, primarul localitatii, spune ca doua dintre obiectivele investitionale care figureaza printre prioritatile administratiei locale treneaza din cauza faptului ca nicio firma specializata in proiectare nu s-a prezentat la licitatiile organizate de Primarie.
Este vorba despre regularizarea cursurilor a cinci torenti de pe Muntele Clabucetul Taurului, care au provocat viituri extrem de puternice in timpul precipitatiilor abundente din primavara acestui an, si despre construirea uni lant de garaje pe Strada Valea Azugii.
„Ne tot straduim sa intocmim un Plan Urbanistic de Detaliu pentru amenajarea unor garaje pe Strada Valea Azugii, in spatele bateriei de garaje deja existente (foto). S-a tot discutat despre acest aspect inca de la inceputul anului, fiind vorba despre un proiect de hotarare initiat de consiliera Viorica Barlica. Pana acum, am derulat procedura de licitatie pentru achizitionarea serviciului de proiectare de doua ori si nu s-a prezentat nimeni. La fel se intampla si cu proiectele de care am avea nevoie pentru regularizarea torentilor de pe Muntele Clabucetul Taurului, al caror curs s-a umflat foarte tare in timpul ploilor din martie. De bine, de rau, aici a venit, totusi, o firma, insa pretul cerut – 25.000 de lei – ne-a obligat sa reducem dimensiunile proiectului initial”, ne-a declarat primarul Adrian Purcaru.
Noile garaje de pe Strada Valea Azugii ar trebui sa fie construite pe locul unde, astazi, multi oameni au cotete cu animale. Desi legea interzice cresterea animalelor domestice in orase, edilul spune ca acestia au fost tolerati pana in momentul in care vor incepe lucrarile propriu-zise la noua investitie.
(I.S.)