Avem cei mai multi bolnavi de SIDA din Europa

Romania este tara din zona central si est-europeana cu cel mai mare numar de bolnavi de SIDA. In prezent, la noi in tara traiesc aproximativ 10.000 de persoane cu aceasta maladie. Datele provin de la Organizatia Natiunilor Unite. Potrivit acesteia, majoritatea bolnavilor de SIDA din Romania sunt persoane infectate cu HIV inainte de 1989, prin transfuzii de sange necontrolate. Raportul ONU mai arata ca peste 2,5 milioane de oameni au fost infectati anul acesta cu virusul HIV. In intreaga lume exista, in acest moment, nu mai putin de 32 de milioane de bolnavi de SIDA. Cele mai multe cazuri sunt inregistrate in Africa. Aici, 1,7 milioane de oameni au contractat virusul HIV in 2007, iar numarul total al bolnavilor este de 23 de milioane. De la inceputul acestui an, doua milioane de oameni au murit de SIDA in intreaga lume.

Mutu, nominalizat pentru cel mai bun stranier

Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, a fost nominalizat la titlul de cel mai bun stranier din campionatul Italiei in sezonul 2006-2007, alaturi de suedezul Zlatan Ibrahimovici (Internazionale Milano) si de brazilianul Kaka (AC Milan).
Nominalizarile au fost facute in baza voturilor primite de la fotbalistii din Serie A.
Premiile vor fi decernate intr-o gala ce va avea loc la 28 ianuarie 2008, in sala Auditorium din Milano.

Fortele nucleare rusesti, in stare de alerta

Presedintele Vladimir Putin a anuntat, ieri, ca fortele nucleare ale Rusiei trebuie sa fie pregatite pentru a oferi un raspuns rapid si adecvat oricarui agresor. Rusia nu va ramane indiferenta la apropierea NATO de granitele sale, a subliniat Putin, in cadrul unei intalniri cu generali de rang inalt. Seful Statului Major rus confirma ca Rusia isi va suspenda participarea la Tratatul Fortelor Conventionale din Europa in decembrie.