Investitorii, cu ochii pe vechile cladiri ale Fabricii de Bere

Vechile cladiri ale Fabricii de Bere din Azuga (foto) – actualmente in proprietatea SC Bere Azuga – ar putea fi cumparate de actionarii unui foarte mare concern din aceeasi ramura industriala, in scopul construirii unei micro-berarii si a unui complex turistic – potrivit primarului Adrian Purcaru. Imobilele, ridicate intre anii 1898-1900, pe vremea faimosului berar Grundt, sunt singurele edificii de care localitatea mai dispune, purtand o amprenta a stilului constructiilor industriale de la inceputul secolului trecut. Productia de bere a fost sistata de mult in aceste cladiri, ea continuand intr-o sectie aflata la circa 1 km departare.
„Sectia veche a Fabricii de Bere este de vanzare, din cate am inteles de la proprietarul SC Bere Azuga. Zilele trecute, printr-o imprejurare, impreuna cu mai multi reprezentanti ai administratiei locale, am avut ocazia sa-l cunoastem pe actionarul majoritar al unei fabrici care produce doua marci de bere foarte cunoscute in Romania. Am aflat de la acesta ca ar vrea sa-si construiasca o noua locatie de productie pe drumul spre Transilvania si i-am spus despre oportunitatea de a achizitiona vechea sectie a Fabricii de Bere de la noi din oras, propunandu-i sa aiba o intalnire cu patronul SC Bere Azuga”, ne-a precizat Purcaru.
Edilul spune ca, in situatia in care aceasta tranzactie va avea loc, prin stabilirea unui nou Plan Urbanistic Zonal, cumparatorul va fi obligat sa amenajeze si un complex turistic, odata cu construirea micro-berariei, complex care va trebui sa fie prevazut cu spatii publice – de care localitatea duce o lipsa acuta. „In cazul demararii acestui proiect imobiliar, din cladirea vechii sectii a Fabricii de Bere se va pastra ceea ce se va putea pune in valoare: de pilda zidurile de la strada. Primaria are deja un proiect arhitectural in acest sens, de la care constructorul s-ar putea inspira. In tara, exista cateva precedente de fabrici transformate in hoteluri si spatii comerciale”, incheie Purcaru.
(I.S.)