Gatitul e toxic !
Tot mai multi nutritionisti recomanda sa ne intoarcem la origini si sa mancam legume si fructe proaspete. Iata care sunt argumentele acestora:
• Ati observat ca atunci cand mancati fructe si legume crude, aveti tendinta sa va saturati mai repede, decat in cazul in care consumati mancare gatita? Unii oameni de stiinta considera gatitul ca fiind toxic, pentru ca distruge valoarea nutritiva a alimentelor: vitaminele, proteinele, grasimile si enzimele care fac bine la digestie. Cu cat mancati mai multe vegetale, cu atat veti avea mai multa energie, pentru ca acest tip de hrana confera organismului nutrientii, apa si fibrele necesare.
• O alta calitate a legumelor si a fructelor proaspete este aceea ca sunt gustoase si fara sa le puneti sare, zahar sau condimente care pot irita stomacul sau alte organe.
• Nu va ia mult timp sa le pregatiti. Chiar si un copil de 6 ani se poate servi singur.
u Nu trebuie sa le mancati cu grija sa nu va frigeti sau ardeti. Nu sunt un pericol nici pentru copii.
• Daca mancati fructe si legume crude puteti preveni, incetini sau chiar stopa anumite boli cronice, cum ar fi cele de inima sau chiar cancerul. Nu uitati ca, atunci cand consumati o mancare gatita, nu faceti altceva decat sa agresati celulele cu radicali liberi, care determina aparitia cancerului.
• Fructele si legumele proaspete ne ajuta sa ne pastram sanatatea. Ne pot feri de raceli, gripa, pojar etc.
u Atat timp cat combinati cum trebuie fructele si legumele proaspete cu alte alimente, nu veti mai suferi de arsuri la stomac, indigestie sau constipatie.
• Economisiti si ceva bani. Mancandu-le regulat, nu trebuie sa mai dati bani pe vitamine, pe solutii de spalat vase (pentru ca nu veti mai murdari oalele si ustensilele de gatit) sau pe medicamente.