Consiliul Local Sinaia a aprobat scoaterea la vanzare a celor 12 unitati locative (garsoniere si apartamente) care i-au revenit in urma parteneriatului cu firma AlfaRom Holding, societate care a construit trei blocuri turn in cartierul Platoul Izvor – proiect imobiliar denumit „Colina Florilor” (foto).
Pentru inceput, s-a stabilit sa se incerce vanzarea celor 12 unitati locative „la pachet”, pretul de pornire a licitatiei fiind de 720.000 de euro, iar pasul de licitare – 10.000 de euro. Potrivit primarului Vlad Oprea, motivul pentru care cele 12 imobile sunt vandute laolalta si nu individual este dorinta de a simplifica procedurile de instrainare a acestora. In cazul in care, la licitatie, nu se vor prezenta cel putin trei cumparatori, ea va fi anulata si se va trece la vanzarea unitatilor locative bucata cu bucata. Primarul a spus ca pretul de la care licitarea imobilelor va porni – 1.200 de euro pe mp construit – a fost preluat dupa oferta de vanzare utilizata de societatea AlfaRom Holding.
Banii obtinuti din instrainarea celor 12 unitati locative vor fi folositi pentru amenajarea de drumuri si construirea de locuinte sociale. Cei trei consilieri desemnati sa faca parte din comisia de vanzare a apartamentelor sunt Nicolae Andrei, Mihai Buzea si Alexandru Matei.
Reamintim ca, in urma cu o luna, grupul PSD a redactat un proiect de hotarare prin care propunea ca imobilele in discutie sa fie repartizate persoanelor evacuate din fostele case nationalizate. Desi proiectul nu a avut parte de o dezbatere larga, semnatarii sai parasind sala in momentul votarii ordinii de zi a sedintei, el a fost respins de ceilalti membri ai Consiliului Local, unii dintre acestia calificandu-l drept o incercare populista a social-democratilor de a-si atrage simpatie electorala. Ulterior, nici pesedistii nu si l-au mai asumat integral, ei spunand ca unitatile locative respective ar fi trebuit repartizate nu evacuatilor, ci persoanelor cu studii superioare de care orasul are mare nevoie si care nu au unde sta.
(I.S.)