Strategia energetica, pe agenda CSAT

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se reuneste, in aceasta dimineata, sub conducerea presedintelui Traian Basescu.
Incepand cu ora 11, membrii CSAT vor discuta despre strategia energetica a Romaniei pentru perioada 2007 – 2020 si despre politica externa.
Ultima sedinta a CSAT a avut loc pe 19 iulie, atunci cand membrii Consiliului au dezbatut stadiul reformei Armatei.

Marea Britanie – rascolita de tornade

Mai multe tornade au fost inregistrate, ieri, pe teritoriul Marii Britanii, provocand pagube importante in special in regiunea Midlands si in sudul tarii.
Un martor a comparat amploarea tornadelor cu cea a exploziei unei bombe.
Una dintre cele mai puternice tornade s-a abatut asupra orasului Nuneaton din regiunea West Midlands, avariind 35 de locuinte.
Orasele Farnborough din comitatul Hampshire, Luton, Northampton si Nottingham au fost afectate in intervalul 06.00 – 08.00 (08.00 – 10.00 ora Romaniei).
„S-a produs in jurul orei 06.00. Am privit afara si am vazut acoperisurile a 12 pana la 15 case in mare parte distruse”, a declarat un localnic.

Starea senatorului Antonie Iorgovan s-a agravat

Starea de sanatate a senatorului Antonie Iorgovan s-a agravat, motiv pentru care a fost mutat la sectia de terapie intensiva a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, au anuntat, ieri, surse medicale.
Senatorul Antonie Iorgovan a fost internat, pe 18 septembrie, in stare grava, la clinica de oncologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, prognosticul medicilor fiind rezervat in privinta evolutiei sale.
Senatorul Antonie Iorgovan a fost transferat la inceputul acestei luni la o clinica din Viena dupa ce a stat internat mai mult de o saptamana la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals”. Apropiati ai lui Iorgovan, printre care Senatorul PSD Serban Nicolae au declarat la acel moment ca internarea acestuia la Institutul „Matei Bals” a fost programata dinainte si ca senatorul face un tratament regulat, care implica prezenta la spital, pentru cate o saptamana. Nicolae a precizat si ca, impreuna cu Ion Iliescu, l-a vizitat pe Iorgovan la spital si au putut observa atunci ca senatorul Iorgovan a luat cateva kilograme in greutate.
Antonie Iorgovan, in varsta de 59 de ani, a fost operat in primavara de cancer la pancreas, intre timp urmand un tratament cu citostatice, care impune internarea sa periodica in spital.

Femeile din Arabia Saudita cer dreptul de a sofa

Femeile din Arabia Saudita au adunat peste 1.000 de semnaturi pe o petitie in care solicita regelui Abdallah sa le ridice interdictia de a conduce automobile. Petitia a fost semnata de peste 1.100 de sauditi, barbati si femei, responsabila a unei asociatii pentru protectia drepturilor femeii. “Autorizarea femeilor sa se aseze la volan conform legilor si reglementarilor fixate de Majlis al-Shura, Consiliul consultativ si de instantele guvernamentale competente a devenit o necesitate”, sustine textul documentului, adaugand ca pana in prezent femeilor le-a fost negat acest “drept natural” din motive “pur sociale si nejustificate”.
In Arabia Saudita, care aplica riguros principiile wahhabismului, doctrina puritana a Islamului, femeile sunt obligate sa iasa in public complet acoperite de un voal, nu pot sa calatoreasca neacompaniate de sotul lor sau de un barbat din familie si nici sa manance singure intr-un restaurant.