Italia, terorizata de tantarul-tigru

Tantarul-tigru din India a devenit o problema serioasa in nord-estul Italiei. Ministerul Sanatatii Publice de la Bucuresti avertizeaza persoanele care calatoresc in aceasta tara ca au aparut deja cazuri de imbolnaviri, provocate de intepaturile tantarilor-tigru.
Zonele periculoase, unde au fost depistate cazuri de febra Chikungunya, se afla in nord-estul Italiei. Boala se manifesta la un interval de 1-12 zile de la intepatura, prin aparitia brusca a febrei de peste 38 grade, dureri de cap si dureri articulare ce pot persista mai multe saptamani. Boala nu poate fi prevenita prin vaccinare.
Directorul Institutului pentru Boli Infectioase de la Roma a anuntat, insa, ca febra nu s-a dezvoltat local. Agentul patogen al febrei a fost adus in Italia de o persoana care a calatorit in India, unde exista aceasta boala.

Negocierile Guvern – Ford s-au incheiat

Guvernul Romaniei si Ford semneaza pe 12 septembrie contractul de privatizare a societatii craiovene.
Finalizarea negocierilor survine unei perioade de tatonari, americanii dorind sa beneficieze de ajutoarele pe care statul intentiona sa le acorde uzinei craiovene.
Banii vor fi folositi pentru calificarea si pregatirea profesionala a personalului de la Craiova.
Ford intentioneaza sa construiasca doua modele la Craiova.
Contractul pentru privatizarea Automobile Craiova va fi semnat saptamana viitoare la Salonul International Auto de la Frankfurt.

Bombe asupra Siriei

Avioane israeliene au lovit ieri-dimineata, tinte siriene, fara sa provoace pagube sau victime, a anuntat agentia oficiala de stiri siriana.
Apararea antiaeriana siriana a deschis focul asupra avioanelor israeliene, care au intrat in spatiul aerian al Siriei dupa miezul noptii, a adaugat sursa citata.
Armata israeliana nu a comentat informatia.
Autoritatile israeliene au cerut Siriei in repetate randuri sa puna capat sprijinului acordat gruparilor palestiniene si miscarii libaneze Hezbollah.