Dinamo si-a gasit antrenor: Walter Zenga

Tehnicianul italian Walter Zenga a ajuns la un acord cu oficialii clubului Dinamo – totul este pus la punct, Zenga fiind asteptat sa vina, ieri, in Romania si sa semneze contractul, a anuntat impresarul Victor Becali. El a adaugat ca este prieten de foarte mult timp cu Zenga si a intermediat venirea lui la Dinamo. Victor Becali a refuzat sa precizeze durata contractului ori sa dea alte detalii. Walter Zenga a mai antrenat in Romania formatiile FC National si Steaua, iar in strainatate – Steaua Rosie Belgrad (Serbia), Gaziantepspor (Turcia) si Al Ain (Emiratele Arabe Unite).

Putin pleaca sa cucereasca noi piete

Vladimir Putin pleaca in Indonezia, Australia si Emiratele Arabe Unite pentru a deschide pietele acestor tari pentru corporatiile rusesti. Potrivit unor estimari preliminare, doar in economia indoneziana investitorii rusi intentioneaza sa pompeze circa 10 miliarde de dolari. Seful statului este insotit de top-managerii Alfa-Grupp, AFK Sistema, Rosoboronoeksport, Nornikel, Garprom, RUSAL si altele. In pachetul de contracte planificate spre semnare pe perioada voiajului figureaza un proiect comun al RUSAL cu compania indoneziana PT Antam, precum si un parteneriat strategic intre Lukoil si concernul petrolier indonezian, Pertamina.De asemenea, Rusia si-a programat sa ofere Indoneziei un credit de stat in valoare de un miliard de dolari pentru cumpararea de tehnica militara ruseasca. Daca la Sydney, Putin va participa la summitul APEC si se va intalni cu oameni de afaceri, in mirate va incerca sa obtina alte contracte. Din surse neoficiale s-a aflat ca „sunt in curs de pregatire acorduri de factura militara”, avand in vedere interesul manifestat de autoritatile de la Abu-Dabi pentru rachetele de croaziera.

Germania a dejucat un atentat terorist

Germania este in stare de alerta, dupa ce politia a arestat trei persoane suspectate ca au planuit actiuni teroriste pe Aeroportul din Frankfurt si la baza aeriana americana de la Ramstein. Procurorul general federal, Monika Harms, a confirmat arestarile, subliniind ca cei retinuti sunt membri ai unei grupari teroriste islamice. Harms a adaugat ca aceasta operatiune reprezinta una dintre cele mai grave tentative de atentate de pe teritoriul german. Teroristii au fost arestati chiar in ziua in care au inceput sa fabrice explozibili, cu ajutorul unor materiale similare celor utilizate la atentatele din Londra, din 2005. Potrivit procurorului, suspectii, doi germani si un turc, apartineau unei celule germane a miscarii islamiste “Jihadul Uniunii Islamice”, fiind “in legatura stransa” cu Al-Qaida.

Senatorul Iorgovan – transferat la o clinica din Viena

Senatorul PSD Antonie Iorgovan a plecat ieri-dimineata, spre Viena la bordul unei aeronave Antonov 26. Iorgovan a ajuns la aeroport insotit de familia sa, dar si de senatorul PSD, Sorin Oprescu. Aeronava a fost dotata cu aparatura medicala. Desi medicii nu au recomandat transferul lui Antonie Iorgovan la Viena, atat senatorul PSD, cat si familia sa au insistat ca tratamentul sa fie continuat la clinica austriaca. Antonie Iorgovan a fost diagnosticat, in urma cu un an, ca suferind de cancer la pancreas. In urma cu o saptamana, starea sa de sanatate s-a agravat si a fost internat de urgenta la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals”.