Comisii de ancheta la inceputul sesiunii parlamentare

Privatizarile, dar si modul in care guvernul a alocat fondurile pentru invatamantul preuniversitar ar putea face obiectul unor anchete in prima sesiune parlamentara. Democratii si conservatorii intentioneaza sa ceara infiintarea unor comisii in acest sens. Pe de o parte, liderii PD spun ca Executivul a intarziat plata si a complicat procedura de alocare a banilor destinati modernizarii scolilor. Ei resping ipoteza avansata de Ministerul Educatiei, potrivit careia primarii nu au fost in stare sa gestioneze fondurile. Scandalul a pornit de la un control care a aratat faptul ca in cazul mai multor scoli din tara nu au fost cheltuiti nici jumatate din banii alocati. Si conservatorii vor o comisie de ancheta din care sa faca parte senatori si deputati, care sa verifice modul in care au fost facute privatizarile din 90 si pana acum.

Francesco Totti a primit „Gheata de Aur”

Capitanul echipei AS Roma si fostul coechipier al lui Cristi Chivu, Francesco Totti, a primit, ieri, inaintea startului partidei de campionat cu Siena, „Gheata de Aur 2007”, trofeu care recompenseaza, in fiecare sezon, cel mai bun marcator din campionatele europene. Totti, in varsta de 30 de ani, a incheiat sezonul 2006-2007 cu titlul de cel mai bun golgheter din Seria A (26 goluri), care i-au adus 52 de puncte in clasamentul trofeului „Gheata de Aur”, in care i-a surclasat pe Alfonso Alves (Heerenveen – 34 goluri, 51 de puncte), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid – 25 goluri, 50 de puncte), Diego Milito (Real Zaragoza – 23 goluri, 46 de puncte) si Frederic Kanoute (FC Sevilla – 21 goluri, 42 de puncte).

Rednic a demisionat!

Dupa infrangerea suferita pe teren propriu, 0-1, in fata Gloriei Bistrita, Mircea Rednic si-a anuntat demisia din functia de antrenor principal al FC Dinamo. Desi initial a spus ca nu vrea sa ia o decizie la cald, Rednic a mai asteptat cateva ore, timp in care a discutat cu actionarii clubului, si demisia lui a fost acceptata.
Motivele demisiei, conform site-ului oficial al clubului, sunt ratarea calificarii in grupele Champions League si ultimele rezultate inregistrate in campionat.
PC si-a stabilit obiectivele legislative
Conservatorii si-au anuntat deja prioritatile legislative pentru noua sesiune parlamentara. Partidul Conservator va depune nu mai putin de 12 proiecte de lege, referitoare in special la protectia sociala. Conservatorii doresc si modificarea legii invatamantului, incat toti elevii, indiferent de originea lor etnica, sa invete limba romana dupa aceleasi manuale si sustin, in continuare, initiativele deja depuse, referitoare la reducerea TVA la produsele de baza, neimpozitarea profitului reinvestit si constituirea unui fond de solidaritate cu pensionarii.

Formula 1 pe apa

Cea de-a patra etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 pe apa a fost castigata de ambarcatiunea Victory 77 Dubai, pilotata de Jean Mark Sanchez, fiind urmata de seicul Qatarului cu Quatar 96. Organizarea cursei de la Mamaia a costat peste doua milioane de euro, o parte din fonduri fiind asigurate de Primaria Constanta.