SRI sustine ca exista interceptari ilegale

SRI acuza existenta unor societati care fac interceptari ilegale si recurg apoi la santajul unor persoane publice. Declaratia apartine reprezentantului SRI, Eugen Iorga, audiat ieri, de Comisia Juridica a Senatului, care insa nu a dat detalii. SRI a mai sustinut dreptul de a ramane singurul organism insarcinat cu interceptarea convorbirilor. Monopolul serviciului este contestat de PNL si PD, care sustin proiectul infiintarii Autoritatii Nationale de Interceptare. Noul organism ar fi insarcinat cu cenzura solicitarilor autoritatilor informative referitoare la mandatele de interceptare.

Guvernul rus nu agreeaza proiectul Nabucco

Ministrul adjunct de externe rus Andrei Denisov critica, intr-un interviu aparut, ieri, intr-un cotidian moscovit, proiectul constructiei unui gazoduct traversand Marea Caspica, apreciind ca proiectele energetice in regiune nu trebuie politizate. “Exista probleme naturale in aceasta regiune – un relief accidentat si o zona seismica. Si pentru ce il fac daca sunt trasee de livrare mai ieftine?”, se intreaba diplomatul rus in interviul din Vremia Novostei. Proiectul Nabucco, sustinut de SUA si UE, prevede construirea unui gazoduct de 3300 de km pentru aprovizionarea Europei Occidentale cu gaz din Marea Caspica, ocolind Rusia. “Rusia nu este impotriva unei concurente economice corecte in domeniul energetic. Dar este cu totul altceva cand se fixeaza constient obiectivul de a pune o anumita tara in afara schemei de cooperare pentru ca nu este agreata din motive pur politice”, afirma diplomatul rus in interviul amintit. El considera insa ca realizarea unor astfel de proiecte nu poate aduce prejudicii semnificative intereselor Moscovei. Noul gazoduct, ce ar urma sa tranziteze si Romania, ar putea transporta pana la 30 miliarde de metri cubi de gaz pe an si ar contribui la reducerea dependentei occidentale fata de Rusia. El ar permite Romaniei sa se aprovizioneze cu gaze naturale din Iran si Turkmenistan, transportate pe traseul Turcia – Bulgaria – Romania – Ungaria – Austria, iar companiile care vor participa la construirea gazoductului de 3300 de kilometri sunt Botas (Turcia), OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria) si Transgaz (Romania). Prin Nabucco s-ar furniza catre Europa Occidentala circa 30 de miliarde de metri cubi /an.

Copos, dispus sa vanda Rapidul

George Copos ar fi dispus sa vanda clubul Rapid Ministerului Transporturilor.
Principalul actionar s-a saturat asteptand sa obtina de la Ministerul Transporturilor concesiunea Stadionului Giulesti.
Doua sunt conditiile in care Copos ar ceda clubul Ministerului: sa primeasca jumatate din banii investiti la Rapid, iar performantele sa ramana la acelasi nivel.
Totusi, Copos a spus ca nu ar ceda clubul unei persoane private.

Berlusconi isi face alt partid

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, isi face un nou partid. El a anuntat ca va prezenta pentru prima oara o lista comuna a partidelor politice italiene de centru-dreapta, sub denumirea “Partidul Libertatii”. In acest moment, Berlusconi este liderul partidului “Forza Italia” si conduce o alianta a partidelor de dreapta si de centru-dreapta, numita “Casa Libertatii”.