Toamna, timp de o luna, se beau zilnic 200 ml suc proaspat de struguri, care intareste atat ficatul, cat si inima. Este, de asemenea, recomandat sa se bea, de 3 ori pe zi, 150 ml suc de vinete, dupa care sa se consume o lingura de dovleac ras sau tocat.
Mai retineti o reteta bene-fica pentru organism: se rad pe razatoarea marunta radacini de hrean (un pahar), se pune intr-un borcan de 1 l care se umple cu apa clocotita. Borcanul se acopera si se lasa 30-40 min, dupa care se strecoara. Adultii iau cate o jumatate de pahar de 3 ori pe zi, inainte de masa. Copiii pot lua o doza mult mai mica, de la 1/4 pahar, la o lingura, in functie de varsta.
INFOMEDICA
Un dispozitiv digital de monitorizare a ritmului cardiac a fost implantat, intr-o operatie in premiera in Europa Centrala, de catre medicii cehi. Interventia a avut loc la Spitalul Na Homolce din Praga. Aparatul de moni-torizare a inimii, Reveal XT, i-a fost implantat unei paciente in varsta de 45 de ani care prezenta, de peste un an, batai neregulate ale inimii si care nu a fost diagnosticata cu aritmie cardiaca. Medicii spun ca dispozitivul, implantat sub pielea bolnavei, va putea furniza date importante despre viitoarele episoade de fibrilatie atriala ale femeii. Un numar de 50 de bolnavi vor fi operati, pana la sfarsitul acestui an, pentru a li se implanta un aparat asemanator.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU-PINTILIE

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFOTBAL
Articolul următorRusia majoreaza cheltuielile militare