Scor de forfait
Avantul Maneciu – FCSM Ploiesti 0-3 (0-1)
Pe stadionul “Avantul”, din Maneciu, joi seara, elevii lui Valeriu Rachita i-au infrun-tat pe “tapinarii” lui Dorinel Beznea, de la Avantul Maneciu, care au retrogradat, sezonul trecut, din cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii.
Astfel, dupa ce s-au intors din cantonamentul de numai o noapte de la Cheia, fotbalistii ploiesteni s-au impus cu un scor de forfait, gratie go-lurilor realizate de japonezul Seto si Cracinu, ultimul marcand de doua ori.
In aceasta partida, directorul tehnic al formatiei municipalitatii ploiestene a putut observa si modul de joc al unui fotbalist francez venit in probe de la FCM Targoviste, Lamy Molossa, precum si pe cel al juniorului Ionita, de la Scoala de Fotbal “Marius Lacatus”.
Testul a fost foarte util celor doua echipe, antrenorii lor aflandu-se, in aceasta perioada, in cautarea solutiilor ideale de a definitiva loturile de jucatori, in vederea abordarii noului sezon competitional.
Formatia pregatita de Valeriu Rachita a jucat in urmatoarea formula: Iatan – Tataru, Militaru, Stamate, Anania – Catarama, Cristian Vlad (cpt), Ciobanu, Borz – Seto, Neacsu. Au mai evoluat: Nita – Ghilertea, Robicek, Ladaru, Mihalache, Catalin Vlad, Moldovan, Paun, Rogozinaru, Cracinu, Ionita si Molossa.
Astazi, de la ora 11, pe arena “Astra”, din Ploiesti, unde formatia municipalitatii se pregateste, pana vor fi definitivate lucrarile la stadionul “Ilie Oana“, aceasta va intalni echipa din prima divizie siriana, Dinamo Al Shorta Damasc.
N. STEFANESCU

Schimbari la Campina

La inceputul saptamanii, antrenorul secund al FCM Campina, Iulian Mihaila, s-a despartit, pe cale amiabila, de echipa. Presedintele clubului, Stefan Dan Chitu, a acceptat “divortul” tehnicianului, fara multe discutii, cu toate ca formatia se afla in criza, avand un lot foarte diminuat atat numeric, cat si valoric.
Totusi, se incearca gasirea unor solutii in aceasta privinta, in pregatiri cu gruparea campineana fiind adus jucatorul Sighiartau, care a participat, sezonul trecut, pentru FC Oradea. El a fost inclus, chiar ieri seara, in cadrul formatiei antrenata de Stefan Nanu, care a intalnit, pe teren propriu, echipa AFC Dodu Bucuresti, din al treilea esalon fotbalistic al tarii.
In aceasta partida, antrenorul Nanu spera ca echipa sa depaseasca momentul infrangerii de miercuri, atunci cand formatia FCM Campina a fost intrecuta, cu scorul 0 – 1, de gruparea constanteana, din Liga a III-a, Tomis Ovidiu.
N. STEFANESCU

Trei zile de forta

Formatia prahoveana de fotbal, din Liga a III-a, Tricolorul Breaza, se pregateste intens in vederea indeplinirii obiectivelor formatiei, de a ajunge cat mai departe, atat in campionat, cat si in Cupa Romaniei. In acest sens, gruparea antrenata de Florin Stancioiu s-a aflat, in cursul saptamanii, intr-un tur de forta, care se va incheia astazi, cand este programat pentru a se disputa, in deplasare, de la ora 18, cel de-al treilea meci de verificare consecutiv. Adversara ii va fi, in cadrul intalnirii, echipa nou-promovata in Liga a III-a, Metalul Filipestii de Padure. In primele doua partide, desfasurate joi si vineri, Tricolorul a evoluat in compania formatiilor Tomis Ovidiu si, respectiv, Petrolul Videle, victoriile fiind impartite.
In cea dintai disputa, fotbalistii prahoveni au fost nevoiti sa se recunoasca invinsi, cu scorul 1-2, dupa ce, la pauza, tabela de marcaj indica un rezultat de egalitate (0 – 0). Golul de onoare al brezenilor a fost marcat de catre Petcu.
In urma partidei, antrenorul Florin Stancioiu ne-a declarat: “Sper ca acest rezultat sa ii trezeasca pe fotbalisti din somnolenta si sa inceapa sa joace cu adevarat”.
Se pare ca vorbele tehnicianului au fost ascultate de elevii sai, acestia luandu-si revansa, in partida desfasurata ieri, la ora pranzului, prin victoria, cu scorul de 1-0, reusita in detrimentul formatiei Petrolul Videle, aflata tot in Liga a III-a.
Meciul a fost foarte disputat, ambele echipe creandu-si ocazii de gol, insa, in prima parte a jocului, niciuna nu a reusit sa le si fructifice. Totusi, dupa revenirea de la vestiare, tanarul “tricolor” Andrei Stoica a marcat singurul gol al partidei. Pe langa acesta, dintre coechipierii sai, Visan si Turiac au mai depasit media echipei, evolutiile bune ale lor pecetluind, in cele din urma, victoria.
Tehnicianul Stancioiu a inceput partida in urmatoarea formula: Sava – Turiac, Nicolae Ghita, Petcu, Preda – Andrei Stoica, Georgian Ghita, Topala, Frunzug – Visan, Vasilescu. Au mai fost introdusi pe teren: Blidaru – Istrati, Costache, Alin Stoica, Tudorei, Filote si Enache.
La finalul intalnirii, antrenorul s-a aratat multumit de evolutia sportivilor sai, afirmand: “A fost un meci foarte greu, mai ales in situatia in care a fost a doua partida consecutiva pe care am sustinut-o, in doua zile, iar oboseala s-a facut remarcata in cadrul lotului. De aceea ne vom reface rapid, dupa care ne pregatim de jocul de maine (n.n.- astazi), de la Filipesti”.
Totodata, in legatura cu partida din faza a treia din Cupa Romaniei, cand se va lupta cu FC Targoviste II, acesta ne-a declarat: “Dorim sa mergem mai departe in competitie, la fel cum ne-am propus si pentru participarea in cadrul campionatului viitor. Avem un grup de tineri dornici de a promova, de aceea suntem increzatori in urmatoarele dispute pe care le vom sustine”.
P. APOSTOL
N. STEFANESCU


Una calda, alta… rece
Unirea Slobozia – AFC Metalul Filipestii de Padure 3-0 (0-0)

Joi seara, delegatia clubului de la Metalul Filipesti s-a deplasat la Slobozia, unde a intalnit echipa locala, Unirea, pregatita de prahoveanul Ion “Coco” Cojocaru, formatie care si-a anuntat intentia clara de a reveni in cel de-al doilea esalon fotbalistic al tarii.
Dupa o prima repriza mai mult decat echilibrata, in care jucatorii din Filipesti i-au pus la grea incercare pe adversarii lor, prin Anghel si Barsan, care au avut sanse mari de a marca, a urmat una secunda modesta, in care gazdele s-au desprins pe tabela, inscriind de trei ori.
Rasturnarea situatiei de pe teren, prin preluarea initiativei de catre formatia din Slobozia, s-a produs, cel mai probabil, ca urmare a schimbarilor efectuate in cadrul echipei prahovene de catre antrenorii George Niculut si Constantin Ungureanu.
Modificarile de la pauza erau necesare tocmai pentru ca tehnicienii sa-i vada la lucru pe toti fotbalistii din lot, mai ales ca dupa meciul de maine, cu Tricolorul Breaza, se va stabili si componenta lotului in perspectiva noului sezon competitional.
In partida pierduta la Slobozia, Metalul a folosit urmatoarea formula a echipei: Dumitru – Militaru, Cazan, Stanca, Sinca – Anton, Ene, Mihai, Ojica – Anghel, Barsan. Dupa revenirea de la vestiare, au mai fost utilizati: Petcu – Vorniceanu, Stroe, Bunea, Parjol, Toader, Buzila si Cristea.
In legatura cu desfasurarea partidei, directorul sportiv al formatiei prahovene, Nicolae Vereu, ne-a declarat: “Meciul a fost unul de buna factura tehnica si, de asemenea, nici spectacolul nu a lipsit in prima repriza, atunci cand echipa noastra s-a ridicat la nivelul adversarei. Dupa pauza, insa, ca urmare a rularii intregului lot, jocul nostru nu a mai avut aceeasi consistenta si am cedat”.
Nelu STEFANESCU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRecord de caldura la Washington
Articolul următorGHID NATURIST