Povestea de dragoste dintre Cathy Earnshaw si Heathcliff, personajele romanului “La rascruce de vanturi” a fost desemnata drept cea mai frumoasa a tuturor timpurilor.
“Aceasta drama romantica este o forma de evadare pentru telespectatorii nostri. Este emotionant sa vedem ca aceasta poveste scrisa cu sute de ani in urma reuseste sa captiveze audienta secolului 21”, a declarat directorul UKTV Drama, Richard Kingsbury.
Pe locul doi se afla tot o poveste englezeasca, cea prezentata in romanul “Mandrie si prejudecata” al scriitoarei Jane Austen. Cartea prezinta povestea de dragoste dintre Elizabeth si Darcy, incorsetati in prejudecatile sociale ale secolului al XIX-lea.
De pe podium nu putea lipsi iubirea tragica dintre Romeo si Julieta. Povestea lui Shakespeare a inspirat generatii intregi de indragostiti, iar scena balconului a fost considerata cea mai romantica declaratie de dragoste din toate timpurile.
Clasamentul este continuat de povestile din alte romane clasice, cum ar fi “Jane Eyre”, scris de Charlotte Bronte, “Pe aripile vantului”, a autoarei Margaret Mitchell, “Pacientul englez” sau “Rebecca”.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFOTBAL
Articolul următorRusia majoreaza cheltuielile militare