Armata americana va pedepsi zece ofiteri, printre care si trei generali, pentru minciuna. Acestia au oferit Pentagonului informatii false asupra circumstantelor care au dus la moartea unui soldat american in Afganistan.
Este vorba de caporalul Pat Tillman, ucis la 22 aprilie 2004. Generalul Philip Kensinger, comandantul Fortelor pentru Operatiuni Speciale ale Armatei Terestre, i-a informat pe parintii soldatului ca acesta a fost ucis intr-o confruntare cu talibanii. Tillman a fost decorat post-mortem, iar ceremonia de inmormantare a acestuia a fost difuzata de canalele nationale de televiziune.
In urma unei anchete ordonate ulterior de conducerea Pentagonului, s-a descoperit ca, de fapt, soldatul a fost ucis in mod accidental de camarazii sai, in timpul unei misiuni. Secretarul Fortelor Terestre, Peter Geren, a anuntat ca generalul Kensinger, acum in rezerva, va fi judecat de un consiliu de onoare si risca sa fie degradat pentru musamalizare.
Tillman este cel mai cunoscut soldat american ucis in razboiul impotriva terorismului. Jucator profesionist in Liga Nationala de Fotbal American, el a renuntat la un contract de 3,6 de milioane de dolari si s-a inrolat in regimentul 75 Rangers, dupa atentatele de la 11 septembrie 2001.