Petrom scade pretul benzinei

Pretul benzinei comercializate de Petrom in statiile proprii va scadea, incepand de astazi, cu 5 bani.
Potrivit unui comunicat de presa, masura de modificare a preturilor carburantilor vine ca urmare a scaderii cotatiilor internationale ale petrolului. Ultima modificare a preturilor la produsele petroliere din reteaua Petrom a avut loc in luna mai, cand pretul benzinei a scazut cu 9 bani.
Petrom detine in Romania aproximativ 500 de statii, dintre care 75 fac parte din reteaua PetromV.

Steaua a torpilat Rapidul

Steaua a realizat, ieri, unul dintre transferurile bomba anuntate de Becali. Nu e vorba despre vreun jucator strain de la o echipa de top, ci de unul de la o echipa rivala, un transfer care nu a „transpirat” deloc in presa. Clubul din Ghencea l-a acontat pe fundasul lui Rapid, Ionut Rada.
„L-am luat pe Rada. A semnat deja contractul”, a declarat Adrian Ilie, managerul sportiv din Ghencea.
Ionut Rada are 25 de ani si a evoluat pana acum la Universitatea Craiova, Rocar, FC National si Rapid.

Canicula a omorat 500 de oameni in Ungaria

Circa 500 de persoane au murit pe parcursul saptamanii trecute, in Ungaria, din cauza valului de caldura, dupa calculele sefului serviciilor medicale din aceasta tara, Ferenc Falus. Potrivit unui comunicat oficial dat publicitatii la Budapesta, Ferenc Falus a declarat ca „intre 15 si 22 iulie temperatura medie a depasit 30 de grade in cea mai mare parte a tarii. In aceasta perioada, rata mortalitatii a crescut cu 30% in centrul Ungariei, in raport cu media estivala”. Recordul de caldura in Ungaria a fost „pulverizat” vineri, cand la Kiskunhalas, la 130 de kilometri sud de Budapesta, s-au inregistrat 41,9 grade Celsius.

Vize pentru Indonezia…

Romania a fost inclusa pe lista statelor ai caror cetateni pot obtine viza de intrare in Indonezia in sistemul „viza la sosire”, conform unei decizii a Guvernului acestei tari. Potrivit unui comunicat al MAE, vizele obtinute in acest sistem nu pot fi extinse sau preschimbate in niciun fel de permis de sedere si se acorda pentru perioade de la 7 la 30 de zile, taxele fiind de 10 USD, respectiv 30 de USD. Posibilitatea obtinerii vizei la sosire a fost acordata si pentru cetatenii din Algeria, Cehia, Fiji, Libia, Letonia, Lituania, Panama, Slovenia, Slovacia si Tunisia.

…si fara vize in Noua Zeelanda

Romanii nu mai au nevoie de vize pentru a calatori in Noua Zeelanda, pentru o perioada de trei luni. “Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei saluta decizia guvernului Noii Zeelande de ridicare a obligativitatii vizelor pentru cetatenii romani, incepand cu data de 30 iulie 2007, pentru o perioada de sedere temporara de pana la trei luni, in termen de sase luni de la data primei intrari, in scop de vacanta, turism, vizita la rude sau la prieteni, activitati sportive si pentru afaceri”, se arata intr-un comunicat al MAE de ieri. Conform declaratiilor oficiale, cetatenii romani vor trebui sa prezinte la intrarea in Noua Zeelanda biletele de calatorie, sa declare scopul calatoriei si sa faca dovada mijloacelor de subzistenta pentru perioada sederii in aceasta tara.