Summitul Tarilor din Sud-Estul Europei, la Bucuresti

La Palatul Cotroceni au inceput lucrarile Summitului Statelor din Europa de Sud-Est pe tema diversitatii culturale: „Diversitatea culturala – punte intre patrimoniul cultural si cultura viitorului”. Presedintele Traian Basescu a primit la palat delegatiile conduse de sefi de stat din zona. Summit-ul cuprinde doua reuniuni, ambele desfasurate in Bucuresti, cea a sefilor de state din Europa de Sud – Est, sub patronajul Presedintiei Romaniei si cea ministeriala a OSCE, ce se desfasoara tot in municipiul Bucuresti, sub patronajul parteneriatului dintre conducerea spaniola a organizatiei si Ministerul Afacerilor Externe din Romania.

Coreea de Nord a dat drumul la rachete

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu raza scurta de actiune in directia Marii Japoniei, informeaza agentia de presa sud-coreeana Yonhap. Potrivit agentiei, informatiile provin de la serviciile secrete.
La sfarsitul lunii trecute, armata nord-coreeana a lansat mai multe rachete cu raza scurta de actiune in largul marii. Actiunea a facut parte din cadrul unor exercitii de rutina si nu a pus in pericol tarile vecine.

Intalniri de rang inalt la opozitie

La sediul PSD, sosise, aseara, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, pentru o intalnire cu presedintele PSD, Mircea Geoana. In urma cu doua zile, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Nicholas Taubman, a avut o intalnire cu liderul social-democrat.
In plus, social-democratii au amanat sedinta de astazi a Comitetului Executiv. In urma cu doua zile, liderul PSD, Mircea Geoana, declara ca strategia pe termen lung a PSD va fi comunicata vineri si ca „aceasta sesiune parlamentara trebuie sa produca o clarificare a situatiei politice”.

India se topeste !

In nord-vestul Indiei, in aceste zile, se bat recorduri dupa recorduri la temperatura. 46 de grade si umiditate foarte scazuta anunta centrele meteo din aceasta parte a globului. Caldura sufocanta este provocata de o masa de aer care stationeaza in jumatatea nordica a subcontinentului. Meteorologii spun ca sunt sanse mici ca mercurul din termometre sa scada sub 40 de grade, cel putin nu pana la venirea musonului de vara. Acesta din pacate aduce insa si ploi abundente si inundatii catastrofale.