Fortele antiguvernamentale de la Teheran s-au coalizat si planuiesc inlaturarea de la putere a liderului iranian, Mahmoud Ahmadinejad, relateaza cotidianul The Guardian. Adversarii politici ai liderului iranian fundamentalist incearca sa ii interzica acestuia sa candideze pentru un nou mandat la alegerile din 2008.
Incurajate de succesul in alegerile locale, partidele de opozitie, activistii pentru drepturile omului si liderii religiosi reformisti afirma ca vor reuni formatiunile politice loiale fostului lider Mohammad Khatami, pentru a-l inlatura pe Ahmadinejad. Potrivit presei iraniene, Khatami ar fi organizat, deja, luna trecuta, o conferinta secreta la care au participat 150 de opozanti politici ai lui Ahmadinejad, care au alcatuit un plan strategic pentru victoria in alegerile programate peste zece luni. Coalitia anti-Ahmadinejad mizeaza si pe scaderea popularitatii presedintelui.
Semnificativ pentru nivelul nemultumirii generale, comenteaza The Guardian este faptul ca in urma cu o saptamana, parlamentul de la Teheran s-a pronuntat pentru scurtarea mandatului presedintelui Ahmadinejad prin organizarea simultana a alegerilor prezidentiale si parlamentare, anul viitor.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINCHIDEREA EDITIEI
Articolul următor1 Mai, sub semnul violentei