Corneliu Ciontu a plecat din PNG

Deputatul Corneliu Ciontu intentioneaza sa se retraga din politica. El a anuntat ieri ca a demisionat din functia de vicepresedinte al PNG, din motive personale.
Corneliu Ciontu a intrat in Parlament in anul 2004, pe listele PRM. S-a retras din PRM in iunie 2005, in urma unui conflict cu liderul partidului Corneliu Vadim Tudor.
Ciontu s-a inscris ulterior in PNG si a fost ales anul trecut in structura de conducere a acestui partid.

Ziua portilor deschise la Jandarmeria Campina

Maine, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, Centrul de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor pentru Comunicatii, Informatica si Logistica Jandarmi Campina organizeaza „Ziua portilor deschise pentru copii”.
In cadrul acestui program, micii oaspeti vor putea viziona un film despre istoricul Jandarmeriei Romane cat si sa vada, in cadrul unei expozitii – armament, tehnica de comunicatii si carti din domeniul militar. Totodata, cu acest prilej, micutii vor avea acces liber si in salile de pregatire a jandarmilor, in sala traditiilor unitatii, in muzeul tehnicii de comunicatii, dar si la capela unitatii.
Reprezentantii Jandarmeriei din Campina au mai anuntat ca vor oferi daruri si copiilor institutionalizati din Complexul de Servicii Comunitare „SF. Filofteia” Centrul de Plasament pentru copii cu handicap Campina.
C.N.

Hotel turcesc destinat homosexualilor

Un prim hotel destinat exclusiv homosexualilor va intra in serviciu in iulie pe litoralul mediteranean al Turciei. Hotelul de patru stele “Planet Victorya”, situat la Kemer, una dintre statiunile cele mai frecventate de strainii din sudul Europei, dispune de 70 de camere, iar “o parte” dintre angajati este constituita, de asemenea, din homosexuali, a precizat Faruk Ok. “Va fi primul hotel pentru homosexuali in proportie de 100%”, a afirmat directorul, precizand ca heterosexualii si minorii nu vor fi acceptati. Istanbulul, prima metropola turca, dispune deja de hoteluri “gay friendly”. Prejudecatile homofobe raman inca puternice in Turcia, tara conservatoare si musulmana, in pofida unor progrese pentru cauza homosexualilor, in special in perspectiva ambitiilor pro-europene ale autoritatilor de la Ankara. In aceasta tara exista mai multe celebritati homosexuale, iar relatiile homosexuale nu constituie un delict, spre deosebire de alte tari musulmane.

Norvegia – cea mai linistita tara din lume

Irakul este cea mai agitata tara din lume, iar Norvegia este tara cea mai linistita din lume, potrivit unui studiu publicat ieri la Londra, care plaseaza, de asemenea, Japonia aproape in frunte si Rusia si Israelul printre ultimele. In functie de ”indexul global in materie de liniste”, studiul face un clasament al unui numar de 121 de tari comparand datele, precum si nivelul de violenta si cel referitor la cheltuielile militare sau controlul situatiei privind criminalitatea organizata. In timp ce majoritatea tarilor europene figureaza in prima parte a clasamentului, SUA se situeaza pe pozitia a 96-a, iar Rusia pe pozitia a 118-a. ”Este un avertisment pentru lideri”, subliniaza Steve Killelea, care a condus ancheta pentru Economist Intelligence Unit, care are legatura cu prestigioasa revista saptamanala britanica The Economist. Conform studiului, primele zece tari considerate ca fiind cele mai linistite din lume sunt Norvegia, Noua Zeelanda. Danemarca, Republica Irlanda, Japonia, Finlanda, Suedia, Canada si Austria. La polul opus se afla Angola, Cote d’Ivoire, Liban, Pakistan, Columbia, Nigeria, Rusia, Israel, Sudan si Irak.

Un britanic din sapte vrea casa in Romania

Un britanic din sapte se gandeste la oportunitatea de a cumpara o proprietate in Romania sau Bulgaria dupa aderarea acestor tari la Uniunea Europeana, se arata intr-un studiu recent. Numarul britanicilor care au vizitat Bulgaria in ultimul an a crescut cu peste 8%, pana la un total de 1.5 milioane de persoane, in timp ce Romania a fost vizitata de 1.4 milioane de insulari, cifra valabila pentru anul 2004. „Aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana reprezinta o oportunitate cheie pentru investitii”, spune John Triton, director de vanzari in cadrul agentiei MRI Overseas Property. “Bazandu-ne pe experienta celorlalte tari din Europa de Est care au aderat la Uniunea Europeana, se observa ca preturile proprietatilor au crescut in mod semnificativ si credem ca si in Romania si Bulgaria va fi loc pentru cresteri”, a mai spus Triton.