Presedintele – director general al SRTv, Tudor Giurgiu, a declarat ca nu va demisiona, desi, in ultimele luni, s-a gandit la o eventuala demisie, si a infirmat astfel informatiile care circulau in presa despre intentiile sale de a renunta la conducerea televiziunii publice.
„Nu neg ca nu m-a batut gandul asta (al demisiei – n.red.) in ultimele luni, dar nu cred ca trebuie sa dau satisfactie celor care isi doresc ca TVR sa se reintoarca sub o evidenta aservire politica”, a declarat presedintele director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Tudor Giurgiu. El a mai spus ca daca s-a gandit la demisie, nu a facut-o din cauza raportului de activitate al SRTv.
Potrivit unui comunicat al SRTv, dat publicitatii care prezinta datele raportului de activitate al SRTv pe 2006, anul trecut, cheltuielile TVR au depasit incasarile din exploatare cu 17,1 milioane de lei (peste 5,1 milioane de euro). Totodata, televiziunea publica inregistra, la data de 31 decembrie 2006, creante in valoare de peste 35 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro) si datorii curente de aproape 47 de milioane de lei (peste 14 milioane de euro). Aceste datorii reprezinta obligatii de plata catre personal, datorii comerciale, fata de bugetul de stat si fata de alti creditori.
Tot potrivit comunicatului SRTv, in anul 2006 veniturile din exploatare ale societatii de televiziune publica provin in proportie de 83% din bani publici, 60% din taxa TV si 23% din alocatiile de la bugetul statului.
Raportul de activitate pe anul 2006 al SRTv a fost adoptat de catre membrii Consiliului de Administratie (CA) al SRTv, dupa aproximativ sase ore de discutii si a fost depus la Comisia pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa din Senat si la Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa de la Camera Deputatilor. Daca raportul este respins de comisiile de specialitate sau in plenul Parlamentului, presedintele-director general al SRTv, Tudor Giurgiu, si membrii CA al SRTv sunt demisi.