Dragi cititori,
Acest spatiu de pagina va apartine. Aici isi vor gasi loc punctele dumneavoastra de vedere in legatura cu ceea ce va framanta, va nemultumeste, va ingrijoreaza, ati dori schimbat sau credeti ca merita apreciat.
Cata carne trebuie sa contina conservele?
„Potrivit noilor acte normative, firmele de profil sunt obligate sa ofere pietei preparate din carne cu un procent crescut de carne. In acest context, m-ar interesa – si nu doar pe mine, cred – cata carne trebuie sa contina conservele?”
Ion Vasiliu, Ploiesti
*
Conform noilor reglementari, domnule Vasiliu, la conservele de porc si cele de vita, in suc propriu, cantitatea de carne trebuie sa fie de minimum 60 % din masa neta a cutiei. Cat priveste procentul de grasime, acesta nu trebuie depaseasca 10 % – in cazul conservei de vita, respectiv 20 % – in cazul conservei de porc. Totodata, la ambele sortimente, nu se admite folosirea carnii de porc sau de pasare separata (dezosata) mecanic si nici a proteinelor de origine vegetala.