In perioada premergatoare Sarbatorilor de Pasti, la nivelul Prahovei au fost autorizate un numar de sase abatoare speciali-zate in sacrificarea si comercia-lizarea pe piata a mieilor si a iezilor. Conform precizarilor directorului Directiei Sanitar-Veterinare Praho-va, Marius Taut, aceste abatoare – apartinand unor intreprinzatori privati – sunt amplasate in locali-tatile Ploiesti, Ceptura, Posesti, Manesti, Barcanesti si Strejnic. Numai ca, din motive necunoscute, oamenii nu se prea inghesuie sa-si aduca mieii aici. Pana acum doua zile in abatoarele amintite, au fost sacrificate, vreo 200 de animale, sperandu-se ca cererile vor creste pe „ultima suta de metri”. A nu se intelege de aici ca mieii si iezii nu pot fi taiati si in celelalte abatoare sau puncte de sacrificare ce indeplinesc conditiile sanitar-veterinare prevazute de lege.
Directorul Taut mai tine sa precizeze, de asemenea, ca taranii care isi sacrifica mieii in gospodarie, deci exclusiv pentru consumul propriu, sunt obligati sa predea medicilor veterinari din localitatea respectiva, crotaliile animalelor (inelele de la urechi) pentru ca acestea sa poata fi scoase din evidenta.