De ziua lor,

Ploaia, dusmanul politistilor !

Festivitati, onoruri, alocutiuni, aplicatii si demonstratii, defilari dar si “discutii protocolare” pe care reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie le pregatisera pentru ieri, de ziua lor, s-au dus pe “Apa Sambetei”. Ploaia si vantul puternic i-au determinat pe politisti sa amane pana maine sarbatorirea “Zilei Politiei Romane”. Asta in conditiile in care vremea se va imblanzi! Totul s-a redus la o masa de protocol care a fost organizata, ieri, la sediul inspectoratului si la care au participat cativa politisti si sefi ai serviciilor din subordine.
(G.I.)

Carnagiu intr-un depozit de armament

Cel putin 72 oameni au murit si 360 au fost raniti in exploziile de la cel mai mare depozit de armament din Mozambic. Numerosi raniti sunt in stare grava, cu membre amputate sau arsuri. Cauza catastrofei nu a fost inca stabilita. Depozitul era situat in apropierea aeroportului din capitala tarii, Maputo, langa un cartier de baraci improvizate. Multe din acestea au fost pur si simplu pulverizate. Deflagratia initiala a fost urmata, timp de peste trei ore, de explozii ale bombelor si munitiilor din depozit. Martorii spun ca au vazut rachete zburand pana la o departare de 10 kilometri.

Suntem multumiti si cu un egal

Olanda – Romania
In aceasta seara, la Rotterdam, de la ora 21.30, tricolorii vor intalni, in preliminariile Campionatului European, Olanda. Este partida in care elevii lui Piturca au sansa de a face uitate absenta de la trei turnee fotbalistice. Candva, ne laudam cu „generatia de aur”, care ajungea, la Mondialul american, pana in sferturile competitiei. Acum, pentru fotbalistii pregatiti de catre selectionerul Victor Piturca exista riscul de a li se pune eticheta de „generatia ratata”. Pentru multi dintre componentii lotului, „Europenele” reprezinta ultimul tren pe care il vor mai putea prinde. Dupa 2008, vor fi prea batrani. Iar noua, cei prezenti pe stadioane sau in fata televizoarelor ne-au iesit fire albe de regrete ca n-am batut Cehia, Norvegia sau Suedia. Poate diseara, mai intinerim un pic, multumindu-ne si cu un egal…