Specialistii au demonstrat ca exista un cerc vicios: oboseala ne face vulnerabili la stres, iar stresul, la randul lui, epuizeaza organismul. De aceea este recomandat sa consumam cereale complete -care contin magneziu – peste gras, dar si migdale, nuci, alune care contin magneziu, acizi gra¿i nesaturati si vitamina B. De asemenea, beti apa minerala cu continut crescut de magneziu.
Sapunul care nu are PH neutru usuca pielea si favorizeaza aparitia reactiilor alergice, a eczemelor si a bolilor infectioase ale pielii, iar utilizat in demachierea zilnica a tenului imbatraneste pielea si genereaza aparitia ridurilor.

INFOMEDICA

Sapunul este inamicul numarul unu al pielii, deoarece este alcalin si o usuca, fapt ce poate predispune la reactii alergice si eczeme.
“Pentru igiena zilnica a fetei si a mainilor este indicat sa folosim un sapun cu un PH neutru care se gaseste in special in farmacii, iar faptul ca este foarte apropiat de PH-ul pielii noastre o protejeaza impotriva reactiilor alergice”, sustin medicii dermatologi.
Eliminarea produselor cosmetice, care au ca rol principal curatarea fetei de impuritati, fard, fond de ten, praf si folosirea sapunului obisnuit in acest scop, poate conduce in timp la imbatranirea tenului si la aparitia ridurilor.
Medicul dermatolog a spus ca nici fondul de ten, nici machiajul de zi cu zi nu afecteaza in niciun fel tenul, cu conditia de a i se acorda ingrijirea necesara. Utilizarea fondului de ten nu favorizeza acneea, iar in zilele insorite folosirea acestui produs este chiar indicata.
Gelurile dezinfectante pentru maini sunt considerate o metoda foarte eficienta de a va spala mainile atunci cand nu aveti apa si sapun. Aceste produse, care nu necesita apa pentru curatarea mainilor, sunt folosite mai ales de catre parintii care au copii mici. Ele actioneaza prin indepartarea stratului uleios de pe suprafata pielii, prevenind astfel patrunderea bacteriilor in organism. In general, gelurile dezinfectante pentru maini au castigat popularitate deoarece sunt usor de folosit. Majoritatea acestor lotiuni contin etanol sau izopropanol, cat si o substanta hidratanta cu efect de prevenire a iritatiilor pielii. Alcoolul actioneaza imediat pentru a distruge majoritatea bacteriilor, insa, concentratiile mai mari sunt mai putin benefice, deoarece denatureaza proteinele de la suprafata epidermei. Pentru a fi eficienta, solutia trebuie tinuta pe piele timp de 15 de secunde. Studii recente au demonstrat ca utilizarea gelurilor dezinfectante reduce semnificativ (cu peste 59%) raspandirea infectiilor gastrointestinale si a infectiilor respiratorii.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU-PINTILIE, Ana-Maria DRAGOMIR