Inca din timpuri stravechi, florile sunt considerate cea mai sincera modalitate de exprimare a sentimentelor fata de persoanele din anturajul dumneavoastra. Acestea pot spune, uneori, mai multe decat un sir interminabil de cuvinte. Florile sunt binevenite oricand si reprezinta un cadou ideal pentru orice ocazie. Daca doriti sa spuneti „Iarta-ma!” sau „Te iubesc!”, daca mergeti in vizita sau la o aniversare, nu va ramane decat sa alegeti ce flori veti darui. De aceea, inainte de a le cumpara, ganditi-va la preferintele destinatarului, la relatiile pe care le aveti si in ce perioada a anului va aflati.
* Conform traditiei romanesti, numarul florilor intr-un buchet trebuie sa fie impar. Primavara, ideale sunt florile proaspete de sezon, care, cu siguranta, vor aduce mai multa bucurie decat cele care pot fi gasite pe parcursul intregului an.
* In functie de varsta si sexul persoanei, puteti face diferite alegeri. Persoanei iubite se obisnuieste sa i se ofere orhidee sau flori de culoare alba, in schimb, nu se recomanda sa oferiti femeilor in varsta flori de culori inchise si nici cele care se ofilesc repede, asa cum nu se recomanda sa oferiti flori de un rosu aprins unei domnisoare.
* De retinut faptul ca un buchet imbobocit simbolizeaza nasterea unor sentimente sincere si este ideal in cazul primei intalniri. Dupa o perioada de timp, cand sentimentele vor mai evolua, puteti opta pentru o schimbare a culorii. Daca sunteti mireasa, traditia spune ca este bine sa aveti cel putin doua-trei buchete in mana, iar florile cele mai potrivite sunt: trandafirii, garoafele, lotusii, de preferinta de culoare alba.
* La nasterea unui copil se daruiesc doua buchete de flori, unul mare si unul mic, simbolizand mama si copilul. Daca o femeie a nascut o fetita, acesteia i se ofera flori rosii sau roz, iar la nasterea unui baietel – flori albastre sau violete. Se spune ca in acest fel le urati celor doi noroc si fericire. Pentru copii, potrivite sunt buchetele micute, dar vesele si viu colorate, compuse din flori mici.
* Unei femei in varsta nu se recomanda sa-i daruiti crizanteme si alte flori de culoare alba, ci gladiole, garoafe sau trandafiri.
* De asemenea, daca mergeti in vizita la o persoana bolnava aflata in spital, nu-i daruiti flori cu un miros puternic si nici prea mari ca dimensiune. Este indicat sa va ganditi de acasa in ce anume vor fi puse, pentru a evita folosirea borcanelor de gem, care nu au un aspect prea placut.
* In niciun caz nu veti oferi flori artificiale, oricat de reusite ar fi acestea, deoarece sunt de prost gust. Nu veti duce unei matusi in varsta de la care asteptati o mostenire un buchet de „nu ma uita” si nici mamei sotului/sotiei o specie de cactus ce poarta numele popular de „limba soacrei”.
* Florile pe care le primiti le asezati imediat intr-un vas cu apa. De aceea, cand veti astepta musafiri veti avea la indemana vase de diferite marimi.
Ana-Maria Dragomir

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEuropa ne pune pielea pe bat!
Articolul următorLegale sau nu,