Romania a pierdut in Cupa DAVIS

Richard Gasquet nu i-a lasat nicio sansa lui Andrei Pavel: victorie in 3 seturi si Franta obtine punctul al 3-lea, cel mai important – al calificarii in sferturile Cupei Davis.
In urma acestei infrangeri, Romania va disputa un meci de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala.
Pavel a atacat primul – a incercat sa il intimideze pe francez printr-o ofensiva timpurie in setul inaugural. Minge controversata la 2-2 si 30-0 pentru roman (pe serviciul lui Gasquet): arbitrii o vad „afara”. Pavel acuza momentul psihologic si pierde in linie – punct, apoi break, iar in cele din urma setul.
Romanul nu s-a putut elibera de o stare de nervozitate nici in setul 2: simte ca jocul nu ii iese, iar in fata descopera un jucator capabil sa mentina o cadenta impresionanta a loviturilor.
Gasquet isi castiga linistea dupa victoria din setul secund. Pe acest fond, Pavel declanseaza ultimul atac: realizeaza un break in a treia mansa, duce scorul la 5-2, insa in acel moment, caracteristic jucatorilor puternici, francezul salveaza.
Mai mult, dupa ce egaleaza la 5-5, Gasquet fructifica momentul cu un al doilea break, apoi serveste impecabil pentru set.

Militarii romani s-au batut cu albanezii

Doua persoane au murit, in noaptea de sambata spre duminica, in urma ranilor suferite in confruntarile violente intre politie si protestatarii albanezi din Kosovo. Cele doua victime se numarau printre cele patru persoane ranite grav in cursul incidentelor de sambata seara. Manifestantii au incercat sa ia cu asalt Parlamentul regional, dar au fost respinsi de jandarmii romani din cadrul Fortelor ONU. Peste 70 de manifestanti si 8 politisti au fost raniti. Romanii sunt acuzati de violenta excesiva, dar guvernul provinciei, dominat de albanezi, este de alta parere.
Protestul a fost organizat de miscarea „Autodeterminare”, care cere independenta imediata pentru Kosovo, fara alte negocieri cu Serbia. Jandarmii romani, sustinuti de carabinierii italieni, au recurs la gaze lacrimogene si gloante de cauciuc cand protestatarii au incercat sa forteze linia de aparare a parlamentului. Unele organizatii neguvernamentale au acuzat politia ONU ca a exagerat cu folosirea fortei. Guvernul albanez al provinciei spune, insa, ca politistii nu au facut decat sa riposteze la violenta manifestantilor.

Presedintele Ungariei vine in Romania

Presedintele Republicii Ungare, Laszlo Solyom, se va afla, astazi intr-o vizita de stat in Romania. Este prima vizita pe care presedintele Ungariei o efectueaza in tara noastra, in calitate oficiala.
Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, agenda discutiilor oficiale cu presedintele Traian Basescu include cooperarea bilaterala in cadrul Uniunii Europene, regimul de protectie a minoritatilor nationale si evolutiile din regiunea Balcanilor de Vest si zona Marea Neagra.
In cadrul programului vizitei sale in Romania, seful statului ungar va merge si la Targu Mures si Cluj-Napoca, unde va avea convorbiri cu oficialitatile locale.