Dinamo, pedepsita pentru huliganismul fanilor

Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Handbal a judecat, ieri, incidentele petrecute la derby-ul de sambata dintre Dinamo si Steaua.
Pentru comportamentul fanilor sai, clubul Dinamo a primit o amenda de 2.000 de lei si va juca fara spectatori toate partidele de acasa pana la finalul sezonului.
Inainte de inceperea partidei, suporterii celor doua echipe au scandat trivialitati, iar fanii lui Dinamo au spart cordonul de jandarmi si au incercat sa se bata cu rivalii din Ghencea.
Suporterii dinamovisti au aruncat cu petarde in sala Floreasca, astfel ca mai multi spectatori, printre care si copii, au fost evacuati din tribune peste parapet cu ajutorul jucatorilor celor doua echipe.
Meciul nu s-a mai jucat si, conform regulamentului, Dinamo trebuia sa piarda partida cu 10-0. Comisia de Disciplina a recomandat, insa, Comitetului Director al Federatiei ca meciul sa fie reprogramat. In urma sanctiunilor primite, clubul Dinamo poate face apel in termen de 5 zile.

Ministrul Apararii din Polonia si-a dat demisia

Ministrul polonez al Apararii, Radoslaw Sikorski, a demisionat, ieri, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Apararii, citat de agentia poloneza de stiri PAP. Agentia nu a precizat motivul demisiei, dar presa poloneza a relatat in ultimul timp ca Sikorski a avut o serie de disensiuni cu primul ministru Jaroslaw Kaczynski.
Astfel, ziarele din Polonia au relatat in ultimele zile ca primul ministru si fratele sau geaman Lech Kaczynski, presedintele tarii, l-au criticat pe Radoslaw Sikorski pentru modul in care sunt derulate negocierile cu Statele Unite pe tema amplasarii scutului antiracheta american pe teritoriul Poloniei.
De asemenea, Sikorski era in conflict si cu directorul serviciilor de informatii militare, care ii ceruse lui Kaczynski sa il demita.
Purtatorul de cuvant al guvernului polonez a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Premierul japonez, fara sustinere

Popularitatea premierului japonez conservator, Shinzo Abe, este in scadere continua, numarul nemultumitilor depasindu-l pe cel al sustinatorilor pentru prima oara dupa sosirea acestuia la putere, in septembrie 2006, se arata intr-un sondaj al agentiei Kyodo.
Dupa ce si-a inceput mandatul in forta, fiind, la 52 de ani, cel mai tanar premier dupa razboi, Shinzo Abe experimenteaza o scadere drastica a cotei sale de popularitate.
Japonezii par sa il regrete pe predecesorul acestuia, liberalul populist Junichiro Koizumi, care castiga publicul prin discursuri transante.
Pe de alta parte, 60 la suta dintre persoanele chestionate se pronunta in favoarea demisiei ministrului Sanatatii, acuzat de afirmatii jignitoare la adresa femeilor.
Opozitia a decis sa boicoteze Parlamentul, atat timp cat ministrul va ramane in cadrul Guvernului.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPe negandite,
Articolul următorDe la primarie, la… Casa Alba