Adela Omar a plecat din tara

Adela Omar, sotia sirianului fugar inculpat pentru rapirea celor trei jurnalisti romani la Bagdad, a plecat sambata, in jurul orei 23.30, spre Beirut, acolo unde surse din apropierea familiei susti-neau luna trecuta ca Omar Hayssam s-ar fi operat, in noiembrie. Adela Omar a parasit tara legal, deoarece nu exista nicio interdictie pe numele sau. Ea a fost adusa la aeroport de cumnata sa, Carmen Omar, iar surse din politie spun ca sotia lui Hayssam avea la ea mai multe medicamente, majoritatea calmante. Ea a plecat fara copii, intrucat acestia nu au actele necesare pentru a iesi din tara. Membrii familiei Omar sustin ca toti cei sapte copii ai lui Omar Hayssam vor ramane in grija lor pana la intoarcerea Adelei Omar, preconizata pentru data de 24 februarie. Tot ei sustin ca Adela Omar s-ar fi dus la sotul ei pentru a asista la o interventie chirurgicala pe care acesta urmeaza sa o suporte. Aceasta este a treia incercare a Adelei Omar de a merge sa-si intalneasca sotul, dar e prima data cand nu incearca sa scoata si copiii.

Rompetrol ieftineste benzina

Benzina se ieftineste de astazi in statiile Rompetrol.
Pretul benzinei va fi ajustat cu noua bani pe litru, iar al motorinei, cu opt bani. Astfel, pretul benzinei Premium Euro 4 va fi 3,13 lei pe litru, in timp ce un litru de Efix Diesel va costa 3,10 lei. Saptamana trecuta, si compania Petrom a redus pretul carburantilor.

IN THAILANDA – TRAGEDIE PE CALEA FERATA

Trei oameni au murit si peste 100 au fost raniti in urma unui accident feroviar produs in noaptea de sambata spre duminica in Thailanda. Doua trenuri de pasageri s-au ciocnit violent in apropierea unei statiuni turistice de langa capitala Bangkok. Una dintre garnituri a intrat pe o linie pe care circula deja un alt tren.
In urma coliziunii, 4 vagoane au sarit de pe sine si au fost distruse aproape complet. Cei trei decedati erau angajati ai companiei feroviare si se aflau in locomotive. Ranitii au fost transportati la spital si sunt in afara oricarui pericol.

Printul Harry se antreneaza pentru Irak

Printul Harry, al treilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, va participa la exercitii pentru militarii care vor fi trimisi in Irak. Antrenamentele vor incepe in aceasta saptamana. In afara de antrenamente militare, printul Harry va invata notiuni de limba araba si obiceiuri locale din Irak.
Apropiatii lui Harry au recunoscut ca acesta isi doreste foarte mult sa plece pe frontul din Irak cu regimentul sau, care ar putea fi trimis in teatrul de operatii in luna aprilie. Harry si fratele sau, William, sunt incorporati in acelasi regiment.