150 de talibani – ucisi

Peste 150 de luptatori talibani au fost ucisi in cursul unei ample operatiuni militare declansate in comun de trupele NATO si armata afgana. Raidurile au avut loc in provincia Patika din sud-estul Afganistanului. Regiunea este cunoscuta ca fiind locul unde se ascund cei mai multi rebeli. Operatiunea a fost ingreunata de faptul ca rebelii au primit sprijin din Pakistan. O suta de talibani au trecut granita in cursul noptii de miercuri spre joi, pentru a lupta impotriva trupelor NATO. Operatiunile terestre au fost desfasurate de trupele afgane, in timp ce militarii NATO au lansat bombardamente asupra pozitiilor ocupate de rebeli.

Sibiul, in primele 10 destinatii turistice ale lumii

Sibiul este pe locul noua in topul celor mai fabuloase 50 de destinatii turistice din lume, realizat de prestigiosul cotidian britanic The Guardian. In grupajul de informatii turistice, realizat de publicatia britanica, Sibiul se afla pe pozitia a noua, devansat printre altele de New York, Londra, Pisa, Palermo, Chicago, Paris. Principalele puncte de atractie mentionate in articol sunt titulatura de Capitala Culturala Europeana si frumusetile centrului istoric, cu melanjul de arhitectura istorica mergand de la gotic pana la Art Nouveau, fortificatiile Sibiului si bogata viata culturala si de cafenea din oras.

Se cauta ofertanti cu bani pentru autostrada

Firmele care vor participa la licitatia pentru primul segment din Autostrada Bucuresti – Brasov trebuie sa fi realizat, in ultimii ani, cifre de afaceri de ordinul sutelor de milioane de euro. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania doreste ca, prin aceasta masura, firmele interesate sa indeplineasca un standard financiar mai ridicat. Pentru a putea participa la proiectarea si constructia primului segment din Autostrada Bucuresti – Brasov, companiile sau consortiile trebuie sa indeplineasca anumite conditii finaciare, mai drastice decat cele impuse de statul roman pana in prezent.
Astfel, Compania Nationala de Autostrazi a hotarat ca firmele trebuie sa fi realizat in ultimii trei ani o cifra de afaceri medie anuala de cel putin 150 milioane euro. De asemenea, ofertantii trebuie sa fi terminat in ultimii cinci ani cel putin trei lucrari de constructii cu o valoare totala de peste 70 de milioane de euro si sa aiba resursele tehnice si umane necesare pentru finalizarea lucrarilor. Garantia pe care trebuie sa o depuna firmele pentru a participa a fost stabilita la 3,2 milioane euro.
Potrivit estimarilor facute de autoritatile de la Bucuresti, dupa incheierea contractului, durata pana la finalizarea constructiei ar trebui sa fie de 5 ani. Pana in prezent sunt interesate companii din Grecia, Strabag – Germania, Portugalia, Franta, Israel si Romania. Lucrarile la Autostrada Bucuresti – Brasov vor fi derulate simultan pe cinci segmente. Lucrarile la primul tronson sunt intarziate de o serie de probleme legate de preluarea terenurilor.

China, a doua piata auto din lume

China a depasit Japonia in 2006, devenind a doua piata mondiala pentru vanzarea de automobile noi, cu 7.2 milioane unitati vandute. Pe primul loc se situeaza Statele Unite ale Americii. In contrast cu ceea ce se intampla in SUA, vanzarile de masini noi din tara asiatica au fost de trei ori mai mari de decat cele de vehicule folosite. Constructorii chinezi au produs anul trecut 7.28 milioane de vehicule, cu o crestere de 27.32 procente fata de 2005.

Beckham pleaca de la Real

Fostul capitan al echipei de fotbal a Angliei va pleca la sfarsitul acestui sezon de la Real Madrid la echipa americana Los Angeles Galaxy. El va semna un contract pe cinci ani, urmand a castiga din salariu si drepturi de imagine fabuloasa suma de 250 de milioane de dolari. Clubul spaniol a confirmat plecarea mijlocasului englez. Intr-un comunicat, mijlocasul englez afirma: „Dupa ce am luat in calcul mai multe optiuni, sa raman la Madrid sau sa merg la alte mari echipe britanice sau europene, am decis sa joc la LA Galaxy.” El a multumit suporterilor si oamenilor din Madrid care l-au facut sa se simta foarte bine la Real. „Sunt mandru ca am jucat pentru doua dintre cele mai mari cluburi de fotbal”, adauga Beckham in declaratia sa.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorVIATA SPIRITUALA