Presedintele tarii prezinta raportul privind comunismul

Presedintele Traian Basescu va prezenta astazi in Parlament, raportul Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste. Comisia a fost formata din experti condusi de istoricul si politogolul Vladimir Tismaneanu. Institutiile care detin arhive ale fostului PCR au fost obligate sa le predea Comisiei. In aprilie, Vladimir Tismaneanu a afirmat ca fosta Securitate a fost o organizatie criminala, si a propus Comisiei sa adopte aceasta concluzie.

Soarele ruineaza turismul european

Vreme rea pentru cei care traiesc din turism. Zapada este scumpa la vedere anul acesta. Sezonul de schi a inceput dezastruos, cu pierderi de milioane de dolari, la noi, dar si in vestul Europei. Concursuri de schi suspendate, turisti care-si anuleaza vacantele sau scoli de schi care se reprofileaza. Este, in cateva vorbe, tabloul statiunilor montane din Europa. Un sezon sarac in zapada, care i-a debusolat pe toti, de la schiori, la administratori de partii.
Pierderile sunt uriase. In Austria, de pilda, numai anul acesta, s-au investit 500 de milioane de euro in instalatiile de cablu, iar la Zermatt, in Elvetia, 100 de milioane.
Institutul Central de Meteorologie al Austriei vorbeste chiar de temperaturi record in Alpi, pentru luna decembrie: cele mai ridicate, de 1300 de ani incoace.

Romania retrage 200 de militari din Afganistan

Romania isi va retrage, in aprilie, 200 de militari aflati in misiune in Afganistan.
Masura este determinata de evolutia situatiei din regiune, a precizat ministerul apararii.
Ministerul a indicat ca tara noastra isi va mentine toate celelalte trupe trimise peste hotare.
In prezent, Romania are aproximativ 1.950 de militari mobilizati in diferite misiuni internationale.