PSD este gata de anticipate

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, ca procedurile pentru declansarea alegerilor anticipate pot incepe inca din luna februarie, dupa intoarcerea parlamentarilor din vacanta. Mircea Geoana a subliniat ca aceasta este, de altfel, principalul scop politic al social-democratilor pentru inceputul lui 2007.
„Pentru noi, Congresul a fost pregatirea pentru alegerile anticipate. Ele se pot intampla oricand dupa luna februarie cand va reveni Parlamentul din vacanta. Situatia de criza pe care o avem astazi in arcul majoritar este una care va continua sa reziste si ne putem astepta la schimbari importante in ecuatia politica”, a declarat presedintele PSD.

Evreii sarbatoresc Hanuka

Reprezentantii etniei evreiesti din tara noastra vor sarbatori astazi Hanuka – Sarbatoarea Luminii. Evreii din Romania, alaturi de cei din intreaga lume, sarbatoresc in fiecare an Hanuka, salvarea lor de sub stapanirea lui Antioh al IV-lea, imparatul care le impusese in 167 i.H. legi pagane. Hanuka – „Inaugurare” in ebraica – reprezinta un motiv de bucurie si pentru cei zece mii de evrei care locuiesc in Romania, inclusiv la Ploiesti, unde erau inregistrati in anul 2000, circa 124. Pe perioada acestei sarbatori, fiecare familie de evrei are datoria spirituala de a aprinde cate o lumanare pentru a marca victoria repurtata de oastea condusa de Iehuda Macabi impotriva armatelor elene conduse de generalii Nikanor si Gordias.

SUA obliga China sa liberalizeze Yuanul

Incepand de ieri se desfasoara summitul economic SUA-China. China este cel de-al doilea partener comercial, ca marime, al Statelor Unite iar intre cele doua tari exista un grad mare de interdependenta, valoarea anuala a tranzactiilor atingand un nivel de peste 280 de miliarde de dolari. Unul dintre cele mai discutate subiecte ale acestui summit este liberalizarea cursului dolar-yuan. Pana la liberalizarea totala insa, se cauta masuri de flexibilizare a cursului. Se pare ca problema este mentinerea artificiala a yuanului la un nivel scazut de catre Beijing, problema pentru care americanii au doua solutii: ori conducatorii chinezi renunta la a tine yuanul „in frau”, ori Congresul american va adopta 27 de legi privind blocarea importurilor chinezesti.

Bancherii nu sfarsesc bine in Rusia

Un om de afaceri rus din Sankt Petersburg, fost presedinte al unei banci locale, a fost impuscat mortal aseara. Asasinatul a avut loc in plin centrul orasului din nord-estul Rusiei.
Politia din Sankt Petersburg a anuntat ca un agresor neidentificat a tras mai multe gloante asupra lui Igor Koptev, care a murit inainte de sosirea ambulantei din cauza ranilor foarte grave.
Mai multi bancheri au fost ucisi in ultimele luni in Rusia, printre care si viceguvernatorul Bancii Centrale a Rusiei, Andrei Kozlov, asasinat la Moscova in luna septembrie.

Steaua – Sevilla, Dinamo – Benfica in saisprezecimile Cupei UEFA

Steaua si Dinamo vor avea ca adversare in saisprezecimile Cupei UEFA echipe din Spania si Portugalia.
Conform tragerii la sorti care a avut loc ieri la Nyon, Steaua va intalni FC Sevilla.
Primul meci se va disputa la Bucuresti, pe 14 februarie. Returul in Spania este programat o saptamana mai tarziu.
Dinamo va avea ca adversara Benfica Lisabona si va juca primul meci in deplasare.
Steaua se intoarce la Sevilla, orasul amintirilor pentru ros-albastri. Aici au castigat Cupa Campionilor si au invins sezonul trecut cu 3-0 pe Betis. Acum insa vor intalni pe FC Sevilla, detinatoarea Cupei UEFA si a Supercupei Europei. Dinamo reintalneste echipa portugheza Benfica Lisabona care i-a eliminat pe liderii Romaniei din aceeasi competitie acum 7 ani.
Castigatoarea dintre Steaua si Sevilla va intalni, in optimi, invingatoarea dintre Sahtior Donetk si Nancy.
Iar Dinamo, daca va trece de Benfica, va infrunta castigatoarea mansei dintre AEK Atena si Paris Saint Germain.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorComarnic