Moartea printesei Diana, accident

Scotland Yard a ajuns la aceeasi concluzie ca si politia franceza: moartea printesei Diana a fost un accident.
Soferul masinii in care se afla printesa bause inainte de a urca la volan si avea nivelul de alcool in sange de doua ori mai mare decat cel permis de lege. Accidentul rutier nu a fost cauzat de un complot, a indicat politia britanica. Politia a mai precizat ca printesa Diana nu era nici insarcinata nici casatorita cu Dodi Al-Fayed. Cercetarile s-au incheiat si s-a concluzionat ca nu mai este nevoie de niciun martor. Ancheta britanicilor a costat statul aproape 5 milioane de euro.

18 si 29 decembrie – greva la ghisee

Functionarii publici din Federatia Sed Lex vor intra luni in greva generala. Dupa zece zile li se vor alatura si colegii din Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala. Sindicalistii au respins oferta primita ieri de la Guvern, de marire a salariilor cu 15 la suta in doua transe incepand din aprilie. Ei sustin ca intelegerile anterioare cu Guvernul stabileau marirea salariilor de la 1 ianuarie.

Salariile militarilor cresc cu pana la 40 la suta

Salariile militarilor se vor mari de la intai ianuarie. Cresterile ajung pana la 40 la suta. Militarii angajati pe baza de contract vor obtine maximum de spor salarial, a anuntat ministrul apararii, Sorin Frunzaverde. Ministrul a spus ca salariile vor fi marite pentru a face mai atractiva cariera militara. Un tanar angajat va putea ajunge inca de la inceputul carierei militare la un salariu de 10-11 milioane de lei, a precizat ministrul apararii. Militarii care au luptat in misiuni in afara tarii, inclusiv cei care au fost raniti, ar putea ramane in cadrul Ministerului Apararii, pentru a-si valorifica experienta acumulata si pentru a-si construi o cariera militara la un esalon mai inalt, a mai spus Sorin Frunzaverde.