In Florida, executiile condamnatilor la moarte au fost suspendate. Decizia ii apartine guvernatorului Jeb Bush (in foto). Fratele presedintelui considera ca injectia letala este o solutie inumana. In aceasta privinta, Jed Bush nu seamana deloc cu fratele mai mare. Cand era guvernator al Texasului, actualul sef de stat a semnat mai mult de 150 de condamnari la moarte. El detine recordul in istoria SUA in acest domeniu morbid. Acum fratele sau a infiintat o comisie care sa studieze umanitatea si constitutionalitatea injectiei letale si sa gaseasca o alta metoda de executie.
Decizia lui Jeb Bush a venit la cateva zile dupa ce un judecator federal din California a decis ca aplicarea pedepsei capitale prin injectie incalca prevederile Constitutiei americane. Potrivit judecatorului, executia prin aceasta metoda risca sa provoace “suferinte extreme”, in timp ce Constitutia interzice tortura.
Recent, in Florida, o executie prin injectie a dus la un adevarat supliciu. Acul nu a nimerit vena, iar decesul s-a produs abia dupa o jumatate de ora de chinuri.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorGHID NATURIST