• Cele mai grave inundatii din ultimii 50 de ani

Zece persoane, dintre care sapte copii, au murit in urma inundatiilor din regiunea sud-estica a Turciei, numarul total al victimelor ajungand astfel la 32, au afirmat, ieri, persoane oficiale.
Inundatiile din aceasta regiune sunt cele mai grave din ultimii 50 de ani, televiziunile si ziarele relatand pe larg despre operatiunile de evacuare a locuitorilor si cele de curatare din zonele in care apele s-au retras.
Ultimele decese s-au inregistrat in orasul Batman, dupa ce raurile s-au revarsat inundand strazile si cladirile, ceea ce a determinat lansarea unei importante operatiuni de salvare.
Serviciile de interventie si militarii au luat parte la operatiunile de evacuare a locuintelor, iar persoanele sinistrate au fost gazduite in locatii ale municipalitatii, precum centrele sportive.
Printre victimele din orasul Batman figureaza copii de doi ani. Cel putin sapte persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.
Mai multe locuinte din orasul Elazig au fost, de asemenea, evacuate. Doua persoane sunt date disparute in orasul Diyarbakir, principalul oras din regiunea kurda, care a fost inundat marti noaptea.
Drumurile care fac legatura intre Batman si Diyarbakir sau alte orase au fost inchise. Meteorologii anunta intensificarea precipitatiilor, in zilele urmatoare, in Turcia.