O noua revolta la Brasov ?

Zeci de mii de muncitori ameninta ca ies in strada
Zeci de mii de brasoveni sunt decisi sa iasa in strada din cauza majorarii preturilor la utilitati. Sindicalistii de la marile uzine brasovene spun ca valul de scumpiri nu-i afecteaza numai pe oamenii de rand, ci si fabricile care nu au bani sa-si plateasca utilitatile si risca sa-si inchida portile. Numai uzina Tractorul Brasov plateste lunar doua milioane de lei noi pentru energie electrica si gaz, iar, in lunile de iarna, consumul va fi mai mare. In conditiile majorarii preturilor la utilitati, societatea va intra in imposibilitatea de a-si achita datoriile. Sindicalistii brasoveni spun ca este inadmisibil ca, odata cu integrarea in Uniunea Europeana, preturile sa fie aliniate la standardele occidentale, dar salariile sa ramana la acelasi nivel de pana acum. In cazul in care autoritatile de la Bucuresti nu vor lua in seama problemele sindicalistilor, zeci de mii de brasoveni vor iesi in strada. De aceasta data, singura revendicare va fi demiterea Guvernului.

Coliziune intre 100 de vehicule, in Turcia

Cel putin 33 de persoane au fost ranite, ieri, in coliziunea a peste 100 de vehicule pe o autostrada din Turcia, la iesirea din orasul Istanbul.
Carambolul s-a produs pe autostrada dintre orasele Istanbul si Edirne (nord-vest), o ruta foarte circulata care face legatura cu Bulgaria si Grecia. Se pare ca principala cauza a accidentului rutier o reprezinta ceata densa care nu facea posibila vizibilitatea decat la cativa metri. Doi dintre raniti sunt in stare critica. Coliziunile, care au implicat numeroase camioane si autocare – inclusiv unul cu turisti bulgari -, s-au produs pe o lungime de circa zece kilometri.