Avocatul ziaristilor, pus sub invinuire

Avocatul Mihai Lapusan, care i-a reprezentat pe jurnalistii Trustului Gazeta, a fost in cursul zilei de ieri pus sub acuzatie. El este considerat „participant” la infractiunea de santaj. In ceea ce-i priveste pe restul avocatilor, ar fi de amintit ca deputatul PD Daniel Buda, care a reprezentat Trustul Gazeta si care inca figureaza pe pagina web a trustului de presa, a declarat in cursul zilei de ieri ca „este incompatibil” in cazul acestui proces, ca el personal a reprezentat Trustul Gazeta in actiunile de insulta si calomnie, in final, Buda recunoscand ca de aceasta data serviciile lui nu s-au solicitat. In cursul diminetii de astazi, instanta va da o solutie si in privinta recursului declarat de cei 5 manageri de presa arestati sub invinuirea de santaj calificat in forma continuata.

Irakul vrea ajutor international

Irakul a cerut un ajutor international de 100 de miliarde de dolari. Autoritatile irakiene au afirmat ca ajutorul este destinat refacerii infrastructurii in urmatorii cinci ani. Cererea este analizata in aceste zile la reuniunea din Kuweit la care participa 14 tari donatoare si 7 institutii internationale. In eventualitatea unui acord, Irakul va trebui sa aplice un amplu program de reforme economice si sa combata coruptia.

H5N1 a suferit mutatii periculoase

Oamenii de stiinta se tem de riscul izbucnirii unei pandemii de gripa aviara dupa ce au descoperit o noua tulpina foarte rezistenta a virusului H5N1. Conform unui studiu publicat, ieri, de agentia France Presse, tulpina, numita Fujian, dupa numele provinciei din China unde a fost izolata, a devenit extrem de rezistenta. De asemenea, cercetatorii se tem ca virusul a devenit mai puternic in urma campaniei de vaccinare a pasarilor domestice. Potrivit studiului, tulpina a aparut la sfarsitul anului trecut si s-a raspandit rapid in China, Hong Kong, Thailanda, Laos si Malaysia.