Rapire in masa la Bagdad

Cel putin 100 de persoane au fost rapite, ieri, la Bagdad, dintr-o cladire a ministerului pentru Invatamant Superior. Atacatorii inarmati purtau uniforme ale fortelor de comando ale politiei irakiene, scriu agentiile internationale de presa.
Ministrul Abed Diab al-Oujaili a calificat actiunea drept „act terorist”.”Persoane inarmate au facut o descindere in Departamentul de Cercetare al Ministerului si au rapit 100 de persoane, angajati si vizitatori, dupa ce au infruntat fortele de paza. Cei rapiti au fost dusi spre un loc necunoscut”, a adaugat oficialul. O sursa a serviciilor de securitate a declarat ca rapitorii au venit la bordul a 20 de vehicule si au oprit in fata cladirii guvernamentale. Apoi, i-au obligat pe oameni sa urce.
Rapirile in masa nu sunt deloc rare in Irak. Comunitatea sunita a denuntat, de mai multe ori, escaladarea violentelor de care s-ar face vinovati siitii. Ministrul Invatamantului Superior, Abed Diab al-Oujaili, este membru al Frontului Concordia, principala coalitie sunita.

Oficial moscovit – ucis

Directorul Institutului National de Petrol din Rusia a fost asasinat ieri.
In varsta de 50 de ani, oficialul rus a fost impuscat de doua ori in cap.
Zelimhan Magomedov era responsabil pentru promovarea dezvoltarii micilor producatori de petrol si gaze naturale.

Munaf, aproape de executie

Mohamad Munaf, ghidul jurnalistilor romani rapiti in Irak este foarte aproape de a fi executat.
Recursul avocatilor lui Munaf prin care se cerea amanarea transferului catre autoritatile irakiene a fost respins de Curtea Suprema a Statelor Unite. Mohamad Munaf, care are cetatenie americana dar si irakiana, a fost condamnat la moarte pentru implicarea sa in rapirea celor trei jurnalisti romani.
El risca astfel sa fie executat prin spanzurare daca va ajunge pe mana autoritatilor irakiene.

Pedeapsa grea pentru Dorinel Munteanu

Federatia Romana de Fotbal a decis ca actualul tehnician al gruparii FC Arges sa plateasca 200.000 de euro fostei sale echipe CFR Cluj.
Suma reprezinta clauza de reziliere a contractului de antrenor, al lui Dorinel Munteanu.
De asemenea, el trebuie sa returneze jumatate din banii incasati pana la parasirea gruparii clujene.
Sentinta poate fi atacata cu recurs in termen de cinci zile.

Fiica presedintelui divorteaza

Dupa trei ani de mariaj, Ioana Basescu – fiica cea mare a presedintelui Romaniei – si sotul sau, Bogdan Marin, zis Bodo, divorteaza. La Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti are loc primul termen al procesului de desfacere a casatoriei pe care Ioana Marin Basescu i l-a intentat solistului trupei Proconsul. Cererea de divort a fost depusa personal de fiica presedintelui in urma cu trei saptamani. Marin Ioana Basescu a solicitat judecatorilor ca, dupa terminarea divortului, sa revina la numele purtat inainte de casatorie. Ieri la primul termen, Bodo nu s-a prezentat.

NATO avertizeaza ca Rusia vrea un „OPEC pentru gaz”

Expertii NATO au avertizat ca Rusia ar putea incerca sa creeze un cartel al gazului, din Algeria pana in centrul Asiei si sa foloseasca organizatia ca arma politica in raporturile cu Europa, au declarat ieri surse din Alianta. Avertizarea impotriva unui “OPEC pentru gaz” sustinut de Moscova face parte dintr-un raport confidential intocmit de comisia economica a NATO si prezentat saptamana trecuta blocului militar. Rusia, furnizorul a un sfert din gazul necesar Europei, intentioneaza sa grupeze Algeria, Libia, Qatar, tarile din centrul Asiei si, posibil, Iranul, intr-un cartel ce ar detine o putere imensa pe piata gazului. Aceasta masura ar intari puterea Moscovei in relatiile cu Europa, in special cu tarile vecine, ca Ucraina si Georgia, Kremlinul fiind nemultumit ca aceste foste republici sovietice se apropie de organisme internationale ca NATO sau UE.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDoar in acest an,
Articolul următorEPIGRAME