Un „Complot contra Papei” ingrijoreaza Vaticanul

O carte controversata a aparut in Turcia. Subiectul romanului de fictiune este asasinarea Papei Benedict al XVI-lea. In cartea „Complot impotriva Papei”, Suveranul Pontif, aflat in vizita la Istanbul, cade victima unui atentat cu bomba. In roman, atacul este comis, dupa toate aparentele, de islamisti turci ghidati de Teheran, dar pus la cale, de fapt, de organizatia catolica ultraconservatoare Opus Dei, de loja masonica si de serviciile secrete americane. Romanul a provocat neliniste la Vatican, in conditiile in care a mai ramas mai putin de o luna pana la vizita Suveranului Pontif in aceasta tara. Reprezentantul Vaticanului la Istanbul, George Marovitch, a discutat cu autorul si i-a cerut acestuia sa scrie o scrisoare in care sa detalieze motivatiile sale. In urma discutiilor, George Marovitch a ajuns la concluzia ca este vorba doar despre un roman de fictiune.

Padurile nu se mai pot taia ca-n codru

Proprietarii de paduri vor avea dreptul sa taie, in cursul anului viitor, o cantitate maxima totala de 18,5 milioane metri cubi lemn, din care mai mult de jumatate va fi asigurata din padurile aflate in proprietatea publica a statului. Din padurile unitatilor administrativ-teritoriale vor putea fi taiate maximum 2,85 milioane metri cubi lemne, iar alte 2,15 milioane metri cubi de lemn vor fi taiate din padurile aflate in proprietatea publica a persoanelor juridice de drept privat, conform unei hotarari aprobate, ieri, de Guvern. Un volum de 2,25 milioane metri cubi de lemne vor fi asigurate din padurile aflate in proprietatea publica a persoanelor fizice, iar 0,85 milioane metri cubi vor putea fi taiate din vegetatia forestiera situata pe terenuri din afara fondului forestier national. Cea mai mare cantitate de masa lemnoasa, in volum de 10,4 milioane metri cubi, va putea fi taiata din padurile aflate in proprietatea publica a statului.

Alerta cu bomba la Casa Alba

O alerta falsa cu bomba, in apropiere de Casa Alba, a pus pe jar autoritatile de la Washington. Mai multe strazi din apropierea resedintei presedintelui american George W. Bush, au fost blocate, ieri dimineata, de fortele de securitate americane. In fata Ministerului de Finante, situat langa sediul presedintiei americane, un barbat a spus unui ofiter de securitate ca are in geanta o bomba.
In cele din urma, barbatul a predat geanta iar politia metropolitana a constatat ca nu exista niciun fel de explozibil inauntru. El a fost retinut de politistii americani pentru a i se face o evaluare mentala. Desi alarma s-a dovedit falsa, circulatia masinilor si pietonilor a fost intrerupta timp de o ora in jurul Casei Albe, conform normelor de securitate in vigoare.

De 3 ori EMOTII

Diseara, Rapid si Dinamo au la indemana transarea calificarii in Cupa UEFA, competitie care, la ora actuala, se pare ca este singura la indemana echipelor romanesti. Dupa egalul facut la Bucuresti, in fata lui Paris Saint Germain, Lucescu pare condamnat sa castige la Tel Aviv, in fata formatiei locale, Hapoel. Coincidenta sau nu, in greaca, Tel Aviv inseamna “Dealul Primaverii”, iar elevii lui Razvan Lucescu tocmai la primavara europeana ravnesc.
La randul lor, dinamovistii trebuie sa confirme parcursul „ceas” din campionatul intern, in fata turcilor de la Besiktas. Formatia pregatita de francezul Tigana a pierdut primul meci, pe teren propriu, in fata englezilor de la Tottenham, deci intalnirea de diseara este ultima lor sansa in ceea ce priveste calificarea. Cum este obiceiul pe la formatiile din Balcani, inaintea oricarui meci mai acatarii, zice-se ca exista tensiuni in randul oaspetilor din Groapa. Ei bine, tocmai acestea pot scurtcircuita marsul en fanfare al echipei lui Rednic, fiindca, se stie, fiara ranita zgarie rau.
Scriam ca aceasta competitie, UEFA, este, la ora actuala singura accesibila echipelor romanesti. A demonstrat-o parcursul de pana acum al Stelei in grupa Champions League. Iar la ora inchiderii editiei, chiar asta incercau, aseara, elevii lui Olaroiu pe „Santiago Bernabeu” din Madrid. Sa nu piarda la un scor prea mare, in fata Realului, pentru a prinde locul trei, care ii trimite in optimile Cupei UEFA, in dauna lui Dinamo Kiev.

150 de mineri – autoblocati in subteran

Aproximativ 150 de ortaci de la mina aurifera Colbu din judetul Maramures s-au inchis in subteran, ieri dimineata, nemultumiti ca nu vor mai primi plati compensatorii daca vor fi disponibilizati. “Oamenii cer conducerii Companiei Miniere Remin asigurarea fondurilor de finantare a activitatilor de exploatare pana la finele lunii decembrie, prelungirea aplicarii Ordonantei 8 care prevede plati compensatorii pentru cei care urmeaza a fi disponibilizati din minerit si pensii integrale si pentru minerii care se apropie de varsta de pensionare”, a declarat presedintele Uniunii. La mina de la Baia Borsa se fac, deocamdata, numai lucrari de conservare, insa aceasta urmeaza sa fie inchisa de tot. In plus, angajatii de la mina spun ca 80 la suta dintre ei mai au un an sau doi pana cand ies la pensie, iar in cazul in care mina se inchide mai devreme, nu vor indeplini conditiile de vechime. Minerii ameninta ca nu vor iesi din mina pana cand Guvernul nu le va rezolva cererile.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDTIEI
Articolul următorSud-estul Turciei, sub ape