Cafea, tigari si sex – reteta de-a prinde suta de ani

Cafea multa, havane si sex. Acesta este secretul longevitatii, arata un studiu facut de cercetatorii cubanezi. Simpla si paradoxala reteta pare a fi marele secret care a consacrat Cuba printre tarile cu cea mai longeviva populatie.
Studiul a fost efectuat pe 54 dintre cei 100 de centenari care locuiesc in provincia Villa Clara, care detine recordul national la longevitate. Potrivit studiului, cei mai multi dintre cei intervievati sunt lucizi si continua sa faca munci grele pentru varsta lor.
Dintre ei, 95% au obiceiuri alimentare sanatoase si echilibrate cu un regim pe baza de peste, oua, lapte, carne alba si legume, gatite cu putina sare si condimente naturale. Paradoxal, ei consuma multa cafea si fumeaza havane, mai noteaza studiul. Cuba numara deja peste 3.000 de centenari si 1,6 milioane de persoane cu varste peste 60 de ani.

Pentagonul si-a pregatit banii pentru sarbatorirea victoriei in Irak

Bugetul Departamentului american al Apararii pe anul 2007, care este pe cale de a fi promulgat de presedintele George W. Bush, aloca 20 de milioane de dolari pentru sarbatorirea victoriilor in conflictele din Irak si Afganistan. Congresul american a precizat ca, la sfarsitul conflictelor din cele doua tari, presedintele George W. Bush ar putea declara o zi oficiala de sarbatorire a victoriei americane in aceste state aflate in centrul luptei americane impotriva terorismului. Masura a fost aprobata inca de anul trecut dar textul prevede ca, in cazul in care victoria nu va putea fi sarbatorita in 2006, fondurile alocate in acest sens vor fi reportate pentru 2007. Opozitia democrata din Congresul american, care se opune interventiilor militare din Irak si Afganistan, a criticat optimismul excesiv al majoritatii republicane.

Romii din Europa cer sa fie declarati victime ale nazistilor

Romii din Europa au cerut Natiunilor Unite includerea lor in comemorarile anuale ale Holocaustului in calitate de victime recunoscute ale regimului nazist, care sunt discriminate in continuare in Europa, relateaza Reuters.
Consiliul central pentru etniile sinti si roma din Germania a prezentat planurile unei expozitii ce va fi organizata la sediul Natiunilor Unite, avand ca subiect victimele Holocaustului si discriminarea romilor. „Obiectivul acestei expozitii este informarea opiniei publice in legatura cu Holocaustul si uciderea a jumatate de milion de populatie sinti si roma, aspect care nu este la fel de cunoscut precum moartea celor sase milioane de evrei”, a declarat presedintele Consiliului, Romania Rose, intr-o conferinta de presa sponsorizata de misiunea germana din cadrul Natiunilor Unite.
Se estimeaza ca nazistii au ucis intre 200.000 si 800.000 de membri ai etniei roma in lagarele de concentrare.

Familia premierului indian – afectata de epidemia de febra dengue

Epidemia de febra dengue izbucnita in nordul Indiei a afectat si membrii familiei premierului Manmohan Singh, ginerele si doi dintre nepotii sai fiind internati in spital dupa ce au prezentat simptome ale bolii, a relatat, ieri, presa indiana.
Peste 14 persoane au murit in capitala tarii, New Delhi, din cauza acestei boli, in timp ce autoritatile au semnalat sute de cazuri de persoane care prezinta simptome specifice in oras si in provinciile Haryana, Rajasthan, Maharashtra si Uttar Pradesh incepand cu luna august.
Ginerele premierului Singh, Vijay Tankha, si nepotii sai, Rohan in varsta de 11 ani, si Madhav, de 17 ani, au fost internati in spital, marti si miercuri, potrivit cotidianului Times of India.
„Cei trei au fost internati cu febra care, insa, a inceput sa scada. Doar analizele vor confirma daca au febra dengue pozitiva”, a declarat ministrul Sanatatii, Ambumani Ramadoss, citat de cotidianul indian.

Pericol de razboi in Caucaz

Criza dintre Rusia si Georgia ar putea provoca un razboi, a avertizat ambasadorul georgian la Consiliul Europei. Acesta a cerut puterilor mondiale sa faca presiuni asupra Moscovei pentru atenuarea tensiunilor.
„Avem un razboi rece in Caucaz si ne temem ca acest razboi rece se va transforma intr-unul fierbinte, care va ameninta pacea si securitatea din regiune. Suntem pregatiti sa luptam pentru libertatea noastra si pentru democratie. Singurul lucru pe care nu suntem pregatiti sa il facem este sa schimbam directia pe care o urmeaza tara noastra”, a declarat ambasadorul georgian la Consiliul Europei. Rusia a blocat caile de transport ce o leaga de Georgia, nu mai emite vize catre cetatenii georgieni si a demarat operatiuni de control asupra afacerilor detinute de georgieni la Moscova. Aceste masuri au fost luate ca riposta la arestarea, pentru scurt timp, a patru ofiteri rusi acuzati de Tbilisi de spionaj.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorLa Busteni,