Conducerea companiei Tarom a intrat in alerta dupa dezvaluirile „bomba” preluate, luni, de presa europeana din autobiografia lansata de presedintele pakistanez Pervez Musharraf. Acesta pretinde ca Al-Qaida planuia, in 2002, sa atace cu avioane de pasageri din Romania cel mai mare aeroport din Marea Britanie! La Tarom se fac acum verificari pentru a afla ce masuri de securitate erau in vigoare pe aeroporturile romanesti acum patru ani. Autoritatile americane au avertizat Romania despre filiera pakistaneza inca din 2003.
Potrivit unor analisti pe probleme militare si de securitate, autoritatile romane au fost informate de catre Administratia Federala a Aviatiei din Statele Unite despre posibila utilizare a unor avioane pe ruta Bucuresti-Londra pentru un atac terorist asupra Aeroportului Heathrow. Americanii au transmis atunci o avertizare serviciilor secrete romanesti. Ea se referea la necesitatea unui control amanuntit si a unor masuri de securitate sporite la toate cursele ce pleaca de la Aeroportul Henri Coanda spre Aeroportul Heathrow.
Avertizarea se referea la grupuri de posibili atentatori formate din 3-4 cetateni din Orientul Mijlociu sau Asia, care se imbarcau impreuna spre Londra. Ei puteau folosi orice companie aeriana pentru organizarea atentatului, dar special vizate erau British Airways si Tarom. Cetatenii subliniati de raportul americanilor ca fiind posibili teroristi erau pakistanezi si egipteni.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMutari surpriza
Articolul următorRADETI ! RADETI ! RADETI !