Samanta de scandal, astazi, la Starchiojd

Sedinta Consiliului Local Starchiojd programata pentru astazi se anunta furtunoasa. Motivul discordiei este legat de intentia primarului localitatii de a cere consilierilor locali sa aprobe o suplimentare cu 10 posturi a schemei de personal a primariei. Si asta in conditiile in care, dupa cum se spune intr-o adresa pe care am primit-o ieri la redactie si semnata de consilierul local Nicolae Frigea, „populatia asezarii s-a redus cu 3.000 de persoane in urma reinfiintarii comunei Batrani care s-a desprins din Starchiojd”. Ba, mai mult decat atat, sunt alte probleme mult mai arzatoare care isi asteapta rezolvarea – plata salariilor profesorilor neachitate de 2 luni. Fiind convins ca acuzatiile nu pot veni decat din partea consilierilor PSD care „sunt doar doi”, intrucat „cu cei din Alianta colaborez bine”, primarul Viorel Bogdan le-a respins transant.”Tot ceea ce vi s-a spus, le consider niste aberatii, pe care nu vreau sa le comentez – ne-a declarat primarul. Nu este vorba despre angajarea a 10 oameni. Este vorba despre un post de administrator public si unul de consilier personal al primarului – posturi prevazute conform noilor prevederi ale Legii administratiei publice locale. Cat priveste plata profesorilor, intr-adevar, au fost ceva probleme. S-a intarziat o luna din cauza faptului ca ne-am confruntat cu deficit bugetar, insa, in aceasta saptamana, oamenii isi vor primi banii. Mai mult de atata, nu vreau sa mai comentez”.
N.DUMITRESCU

Japonia si-a ales cel mai tanar premier de dupa razboi

Neoconservatorul Shinzo Abe este noul premier al Japoniei. In varsta de 52 ani, Abe este cel mai tanar prim ministru al tarii de dupa razboi. Ambitia inlocuitorului lui Koizumi este de a transforma Japonia intr-un actor indispensabil pe scena internationala. Seful Partidului Liberal-Democrat, aflat la putere, a fost ales ieri dimineata in postul de premier, prin votul celor doua camere ale Parlamentului. Liberalii dispun de o confortabila majoritate, asa ca alegerea lui Abe nu a fost tocmai o surpriza.
O personalitate populara, noul premier este emblematic pentru noua generatie de oameni politici japonezi, ce urmaresc revizuirea Constitutiei pacifiste din 1947. Scopul declarat: promovarea pe arena internationala a unei Japonii puternice si normalizate. Liberalul populist Koizumi, in varsta de 64 ani, s-a decis sa paraseasca puterea, abia dupa incheirea a doua mandate consecutive.
Guvernul sau va demisiona oficial marti. Imediat dupa aceea, Shinzo Abe anunta si componenta noului executiv.

Teodor Atanasiu, audiat la Parchetul General

Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, a fost audiat la Parchetul General, in legatura cu dosarul in care este invinuit de abuz in serviciu. El a trebuit sa demonstreze ca plangerile penale depuse impotriva sa nu sunt intemeiate. La jumatatea lunii iulie, Teodor Atanasiu declara ca stie, de la Directia de Informatii Militare, ca Adriana Saftoiu da presei, „pe surse”, informatii care sa-l discrediteze. Adriana Saftoiu l-a dat in judecata pe Atanasiu pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Tot impotriva lui Atanasiu a mai depus o plangere la Parchet deputatul PSD, Eugen Bejinariu, care l-a acuzat de abuz in serviciu in problema lobby-ului pe care serviciul secret al Armatei trebuia sa-l desfasoare pe langa parlamentari. Ministrul Atanasiu a fost suspendat din functie, de catre Traian Basescu, pe 12 septembrie. A cerut insa Curtii de Apel suspendarea decretului, iar verdictul va fi dat azi.

Descindere la locuinta lui Nastase

Anchetatorii DNA au descins ieri la locuinta lui Adrian Nastase din Strada Zambaccian. Mai multi ofiteri de la judiciar au intrat in locuinta lui Nastase pentru a desigila cele doua seifuri, sigilate la perchezitiile din primavara. Cheile se aflau la anchetatori. E o procedura normala, care marcheaza practic ultima faza a anchetei. Adrian Nastase a declarat ca nu a fost preocupat pana in acest moment de problema seifurilor. El a explicat aceasta descindere prin cursurile de perfectionare pe care anchetatorii le-au putut urma: „acum abia au putut deschide cele doua seifuri”.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMutari surpriza
Articolul următorRADETI ! RADETI ! RADETI !