Coreea de Sud investeste in reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda

Ultimele doua reactoare ale Centralei nuclearo-electrice romanesti au trezit interesul statului sud coreean. In consecinta, o firma coreeana a fost listata, alaturi de alte 12, in perspectiva constructiei reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Anuntul a fost facut, ieri, de catre presedintele statului asiatic, aflat in vizita la Bucuresti.
Corea de Sud a adoptat masura privatizarii sectorului energetic, metoda pe care liderul de la Seul a recomandat-o si omologului sau roman.

Nicolae Manolescu este ambasadorul Romaniei la UNESCO

Scriitorul si criticul literar Nicolae Manolescu a fost validat ieri in functia de ambasador al Romaniei la UNESCO de catre comisiile de politica externa ale Parlamentului.
Manolescu a ridicat problema celor 31 de monumente romanesti aflate in patrimoniul UNESCO. Nici unul dintre acestea nu mai este monitorizat de catre autoritati in momentul de fata.
Scriitoul a mai amintit situatia neclara a fondurilor UNESCO in Romania, problema care trebuie lamurita.

Tarife reduse in sta¡iunile balneare

Persoanele care vor sa urmeze un tratament medical intr-o statiune balneara beneficiaza in intervalul 1 octombrie- 1 decembrie de o oferta speciala, in cadrul careia un sejur de o saptamana costa intre 185 de lei si 300 de lei, in functie de clasificarea hotelului. Pachetul de servicii cuprinde sase nopti de cazare cu mic dejun si doua proceduri pe zi, in baza unei recomandari medicale. Biletele pot fi cumparate atat de la agentiile de turism, cat si direct de la statiunile balneare inscrise in program.

Libanul anunta ca va sparge blocada israeliana in 48 de ore

Ministrul libanez de Externe, Fawzi Salloukh, a declarat, ieri, ca tara sa va sparge blocada impusa de Israel in cazul in care aceasta nu va fi ridicata in 48 de ore, asa cum a cerut secretarul general al ONU, Kofi Annan. “Vom astepta 48 de ore, termen acordat de Kofi Annan, iar daca situatia se va rezolva, ii vom multumi. Daca nu, Guvernul libanez va lua masurile necesare si va sparge blocada cu toate mijloacele de care dispune”, a declarat Salloukh, care participa la Cairo, la o reuniune a ministrilor de Externe ai tarilor arabe.